onsdag 31 juli 2019

Flatruet.

Vi lämnade Sveg efter frukosten och körde väg 84, mot Funäsdalen. Ja inte var vägen särskilt vacker...
Men vilka "norrlandsvägar" är vackra? Vi är ju bara mitt i Sverige, men för en bleking är det här rena rama Lappland!
När vi kom fram till Funäsdalen, svängde vi av mot Ljungdalen. Och då blev det GRUSVÄG! Men den var, turligt nog, inte allt för dålig. Utan ganska OK.
Det var faktiskt häftigt att se en så stor platå, utan en massa kullar! Inte alls som på Stekenjokk, som är mer kuperat.
 Vi stannade vid Flatruet. Där det finns parkering på båda sidorna om vägen.
Bild tagen med Drönaren.
Det stod redan några husbilar där, när vi kom. Och under eftermiddagen har det varit en hel del som stannat någon timme och sen åkt vidare. Även många personbilar har kommit och åkt.
Vi gick en promenad under eftermidagen. Vädret var ju helt perfekt. Inte särskilt mycket vind och solen som sken från en klarblå himmel! Ibland har man tur!
Här kommer några bilder på vyerna:


Helt otroligt platt! Först vid horisonten skymtade bergstoppar.
Precis idag, är det 81 år sedan vägen invigdes! I alla fall enligt texten på minnesstenen.
För två år sedan, var vi faktiskt på väg hit.....
Men vi körde till Sveg i stället. Vi hade åkt väg 311, som var riktigt kass, trots att den var asfalterad, så vi chansade inte på att fortsätta till Flatruet, på en väg utan nummer! Med facit i hand..... vägen hit upp är ju inte så dålig.
Vi står här över natten, tillsammans med ett gäng andra husbilar. Säkert har det fina vädret inbjudit till vistelse på platån.
I morgon åker vi samma väg tillbaka, men fortsätter mot Åsarna och sedan Östersund. Får se var vi stannar för natten. För i Östersund är det "Storsjöyran", nu till helgen!

På återseende,
Siv & Bosse.

Inga kommentarer: