fredag 2 augusti 2019

AUGUSTI!

Juli försvann i ett nafs. Vet inte riktigt hur det gick till. Men nu får vi suga på sista sommarmånaden!
Torsdag 1 augusti.
Vi fick en fin kväll på Flatruet, med solnedgång mellan bergstopparna.
Morgonen var inte heller så tokig. Inte mycket vind och sol.
Vi var några stycken som sovit över på platån.
Morronpromenad med Zelda.
Efter frukost tog vi oss ner till Funäsdalen och väg 84. Det var gott om renar  på vägen ner från fjället. Vi har inte sett så mycket ren tidigare på våra turer i norr! Även en trana smög i buskarna längs vägen.
Vi körde samma väg tillbaka, som vi kommit på. Men straxt efter Hede, svängde vi av på väg 316 och snirklade oss fram till Åsarna, där vi kom ut på E45:an. Sen blev det "stora" vägen upp till Östersund. Där tog vi in på Campingen och bokade två nätter direkt.
Efter flera timmar i bilen, bestämde vi oss för att promenera in till centrum. Storsjöyran är ju i helgen, så det var full rulle, längs strandpromenaden och på torget.
Vi gick bort till Jamtli och kollade in Ställplatsen. Vi stod en natt där förra året. Men i år var det avgiftsbelagt, 100 kr för en natt. Det stod inte så många där, när vi var förbi.
Lite bilder från centrum:


Vi pausade i parken och åt varsin mjukglass, innan vi gick tillbaka till campingen. 11.4 km blev det! Det kändes i benen!
Till kvällen grillades det fläskytterfile och så blev det Lidl's potatissallad till. Enkelt och bra i värmen, för varmt och soligt har det varit hela dagen!
Fredag 2 augusti.
Soligt och varmt idag också. Men betydligt mer vind än i går. Så vi tar det lugnt idag.
Fast förmiddagen gick åt till att tvätta!
Så nu har vi rena kläder igen. Även lakan och handdukar blev tvättade. Nu klarar vi oss ett tag.
Vi kollade in väderkartan för de närmaste dagarna, i går kväll, och konstaterade att det är dags att vända söder ut. Det lär inte bli någon värme i norr. Och när vi ändå planerade, för att ta oss neråt, så bokade vi två nätter på Långholmen i "huvvustan", 7-9 augusti. Så nu har vi några dagar på oss att komma dit.
I morgon lämnar vi Östersund, tar  en omväg förbi Järpen! När vi nu är här uppe, så måste man ju kolla in Lundhags! Sen bär det av mot kusten, på en eller annan väg!

På återseende,
Siv &  Bosse.

Inga kommentarer: