onsdag 7 augusti 2019

Stockholm - here we go again!

Onsdag 7 augusti.
Vi lämnade ett mulet Gävle, på förmiddagen, för att fortsätta söder ut mot Huvudstaden.
Det blev ett stopp på City Gross på vägen ut från Gävle. Det skramlade tomt i kyl och frys, så det blev storhandling. Vi lyxade till det med varsin räkmacka till lunch också.
Sen var det bara att ge sig ut på E4:an igen.
Två timmar senare var vi framme på Långholmens Husbilscamp. Parkerade bilen och tog varsin kopp kaffe....... Sen bar det av ut "på stan".

Vi gick strandpromenaden och sen in i Gamla stan, med sina smala gränder.

Det blev även stora shoppinggatan, Drottninggatan, innan vi vände tillbaka!
På hemvägen blev det ett stopp i garnaffären "Litet Nystan". Så mycket fina garner...... Men som vanligt, när jag inte har ett projekt i tankarna, så köper jag sockgarn! Går ju alltid åt, eller? Blev också en stickbok, som jag tittat på innan. Nu hade jag tur och fick den signerad av författaren/designern, som emellanåt jobbar i butiken!
Efter garnstoppet, var det bara att fortsätta de sista kilometrarna till Långholmen.
Det blev en lång promenad, 12 km, innan vi var tillbaka i husbilen, varma och trötta!
Det var bara att gå och ta en dusch och sen fixa middagen!
I kväll blev det grillad rostas, potatissallad, rostat bröd och grönsaker. Ja sen lite rött till det! Så nu sitter vi utslagna i var sin soffa och mår riktigt gott!
Zelda har också svimmat, efter den långa stadspromenaden. Hon är en ren fröjd att ha med sig. Vi märker knappt av att hon är med. Lufsar så fint vi sidan..... om det inte är några duvor i närheten, vill säga - för de ska köras bort!
Vi blir kvar i morgon också. Vad vi hittar på då, får vädret avgöra....... regn ska det bli enligt SMHI. Men de har haft fel förr.......

På återseende,
Siv & Bosse.

Inga kommentarer: