torsdag 8 augusti 2019

Cykeltur längs vatten.

Torsdag 8 augusti.
SMHI har lovat regnskurar hela dagen! Med störst chans för uppehåll mellan kl.10 och kl.12. Så för att slippa sitta i husbilen hela dagen, plockade vi fram cyklarna efter frukost! Det gäller att ta chansen när den finns.
Idag lämnade vi Zelda i husbilen, för att komma fram lättare med cyklarna. Det är trångt på cykelbanorna på många ställen. Slussen håller på att byggas om, fortfarande, ska vara klart först om 6 år, 2025!
Efter en del funderande, tog vi ungefär samma cykelrunda, som vi gjorde förra året - Kastellholmen och Djurgården runt.

Det blev som vanligt en massa båtar på bilderna......




"Giraffen"
Förklaringen till många av turisterna i sta'n, fick vi på vår cykeltur.
Ett gigantiskt Kryssningsfartyg! Rymmer säkert ett par tusen passagerare!
I vilket fall som helst, fick vi en fin cykeltur..... Men vi klarade oss inte från en lättare regnskur. Den var inte särskilt långvarig. Två timmars cykling blev och 26 km.
På hemvägen sköts det Salut med 21 skott, för Drottningen har namnsdag. Dessutom kom vi mitt i vaktparaden!


Både musikkår och soldater! Lite kul att se.
Tillbaka på Långholmen, hann vi få i oss lunchen, sen började regnskurarna avlösa varandra! Med andra ord, "vi hade i alla fall tur med vädret", när vi cyklade!
I morron lämnar vi storstaden och fortsätter söderut. Var vi hamnar? Det återstår att se!

På återseende,
Siv & Bosse.

PS! Så har det hänt som inte får hända! En tysk husbil med släp lyckades köra in i vår front, när de lämnade sin plats på Hhusbilscampingen. Vår bil "hoppade" till och flyttade sig lite, men skadan blev trots allt inte så stor.. Men kofångaren behöver bytas! Trist. Och en massa besvär.... Fortsättning följer!
Siv

Inga kommentarer: