tisdag 6 augusti 2019

Söder ut.

Måndag 5 augusti.
Vi lämnade Skulebergets Havscamping på måndagsförmiddagen. Och tog E4:an mot Sundsvall. Det var ingen kul åktur precis. Alla skulle fram först. Vi blev prejade av en långtradare  med släp! Trodde tunga fordon hade en tillåten hastighet på 80km/h! Men inte den här, som körde om oss när vi höll närmre 90! Det var svettigt och vi fick bromsa ( klart jag bromsade också, utan bromspedal!), för att inte släpet skulle köra in i oss! MY GOD!
Men till slut kom vi helskinnade fram till Mellanfjärdens Camping. Det var glest med campinggäster, när vi kom. Men några timmar senare var alla elplatser upptagna och flera husbilar stod på ängen, utan el.

Vi var här förra året också, när vi var på hemväg, från vår Norrlandstur.
Nytt, fräscht servicehus, men annars inget märkvärdigt.
Till kvällen blev det tagliatelle med strimlad lövbiff i ädelostsås. Gott som variation på allt grillat.
Vi lyckades få ett gäng snacksaliga norrlänningar bakom vår bil...... så det blev ingen tidig nattning för vår del! Vi fick allt vänta ut snackpellarna. Men straxt innan kl.23, gav de upp och vi dök i säng!

Tisdag 6 augusti.
Det var med en liten oroskänsla, som vi körde ut på E4:an igen. Men idag flöt trafiken som den ska, lugnt och sansat. Klart nu var det både tre och fyra körfält, så de som hade bråttom kom ju lätt om. Men det var inte samma hets i trafiken. PUH!
Vi satsade på Ställplatsen i Gävle, och hade tur att det var en ledig plats när vi kom fram, straxt efter lunch.

 Det blev en promenad upp till centrum. Jag var sugen på varmrökt lax, till kvällens middag. Det fanns, till hutlöst pris på COOP! Jag köpte en bit, trots priset 369kr/kg! Så i kväll ska vi lyxa till det, med dyr middagslax.  Nästan lika dyrt som svensk färsk oxfilé!
I morron åker vi sista milen till Stockholm och Långholmens Husbilscamping.
Hoppas vädret håller i sig, så vi slipper regn. Det är ju väldigt ostadigt väderläge, just nu. Men mulet är OK, även om vi vill ha sol och lite vind!

På återseende,
Siv & Bosse.

Inga kommentarer: