tisdag 30 juli 2019

Härjedalen

Tisdag 30 juli.
Väderomslag, blev det redan i går kväll. Betydligt svalare var det på sista kisserundan. Under natten drog regn och åska förbi. Så i morse var det bara 13 grader ute! Inte så mycket varmare inne, för den del heller. Bara 15 grader! Shit, vad det kändes kallt efter en vecka med 30-gradig värme.....
Men eftersom badtemperaturen var ok igår, så blev det ett dopp efter frukosten. Märklig känsla att gå i vatten som är varmare än luften!
Efter badet packade vi ihop och lämnade Siljansnäs och så småningom Dalarna. När vi stannade för lunch, bytte vi om till jeans! Betydligt skönare med tjocka byxor på.
Vi körde längs E45:n, och hamnade till slut i Sveg! Och som vanligt...... har vi varit här tidigare. Camping mitt i stan. Men vad hjälper det? Inte särskilt mycket att strosa runt och titta på.


Men det blev en promenad runt centrum. På tillbakavägen, handlade vi middagsmat på ICA, och lite vin på Systemet. Får ju ha något att roa oss med....... så vi äter och dricker gott!
I kväll nyttjar vi campingens kök, och fixar fläskfilé i chilisås och så pommes criss cut till det. Mums!
I morron ska vi försöka ta oss upp till Flatruet. En kalfjällsplatå, precis som Stekenjokk. Vägen upp är väl inte den bästa, men vi gör ett försök i alla fall.

På återseende,
Siv & Bosse.

Inga kommentarer: