måndag 29 juli 2019

Dalarna.

Söndag 28 juli.
Vi sitter och pustar i värmen. Fortfarande på Skojarbacken i Nora. Flyttade bilen, så vi fick skugga att sitta i. Så det gick faktiskt att sitta ute. AC:n jobbade hela dagen. Tur vi har den!
Kvällens middag blev en Fritata och kallskuren kassler.

Måndag 29 juli.
Efter frukosten, packade vi ihop våra saker och började resan mot Dalarna. Det blev väg 50 mot Falun till att börja med. Sen vidare på väg 70 mot Mora. - Men i år valde vi bort Mora, för att slippa trafikkaoset runt Rättvik, som man måste köra genom! Denna vecka är det nämligen Classic Car Week. Och det är stökigt och segt att ta sig genom Rättvik med alla "finbilar" som ska glida fram och visa upp sig! Hade i och för sig varit kul att gå där och titta, men hitta någon stans att parkera är ju omöjligt.
Vi har kört igenom någon av de första dagarna, för några år sedan...... det undviker vi fler gånger.
Så, när vi kom till Leksand, vek vi av väg 70 och fortsatte mot Siljansnäs, i stället. Det ligger på södra änden av Siljan. Det finns en Camping där..... med 60-tals standard! Ja jisses, här har inte hänt ett smack, sen vi var här med husvagn och ungar i början av 90-talet!
Kök och disk är utomhus, under tak, på gaveln av toalett- och duschbyggnaden! Tror vi använder engångsmaterial till dagens middag!
Campingens stugor........
Här är inte någon trängsel precis. Å andra sidan är det ju lugnt och avkopplande. Det är bara att välja vilket man föredrar!
Dessutom finns det en badstrand! Tjoho!
Så nu har Siv badat! Det var varmt i vattnet, säker någon grad över 20 grader C. Blir kanske ett kvällsdopp också?

Det varma och soliga vädret drar nu bort, så det blir väl till att plocka fram tjocka tröjjor igen! Hoppas att temperaturen inte sjunker allt för mycket....... utan stannar straxt över 20 grader. Det är mer lagom sommarvärme.

I kväll grillar vi rostbiff och äter potatissallad till. Enkelt och bekvämt efter en dag på vägarna.

På återseende,
Siv & Bosse.



Inga kommentarer: