måndag 2 juli 2018

Resan norr ut fortsätter.

Vi förflyttar oss inte så långa sträckor åt gången..... Så vi lämnade Timmernabben och åkte till Västervik! I år ratade vi den nyare Ställplatsen och åkte lite längre ut på udden till "Sågen". En stor grusplan med många elplatser. Enda lyxen där är två "bajamajor" och så en badbrygga!
Det blev en liten stadsvandring på eftermiddagen.  Och tillbaka vid husbilen testade jag badtemperaturen - och den var kall, kanske 16-17 grader!
Trots att solen värmde gott, så var det kyligt i vinden. Men i lä bakom husbilen gick det att ta kvällsfikat, med utsikt över viken.

Under natten ökade vinden rejält! Jisses vad det blåste. Det tog i så husbilen gungade i vindbyarna! Blev inte mycket till nattsömn......
Dag två i Västervik, tog vi cyklarna och cyklade till Biltema. Lite grejer behövdes för att fixa den främre takluckan, som krånglade. Passade även på att handla lite matvaror på ICA som låg precis bredvid. Framåt eftermiddagen mojnade vinden något och Zelda fick en liten motionsrunda vid min cykel.
Vinden avtog till kvällen, men det var alldeles för kallt att sitta ute och vänta på solnedgången.
Nästa dag  åkte vi ytterligare någgra mil. Till Söderköping. Även här testade vi ett annat alternativ än det vi brukar stanna på. Så vi körde förbi Korskullens Camping i centrum och tog in på Skeppsdockans Camping som ligger precis utanför sta'n. Mmm, vilken skillnad! Här finns lugnet, trots att E22:an ligger bara ca 100m bort! Vi cyklade med Zelda springande vid sidan, in till centrum. Tittade på Ställplatsen som ligger vid kanalen, innan vi vände tillbaka. Zelda är duktig på att springa med, när vi inte har kärran på släp. För då blir hon lat, och vill åka!
Den byiga vinden håller i sig, men det har gått att få lä. Så  vi har kunnat njuta i solen.....
Passade på att utnyttja kökets ugn, till kvällens middag. Mat rummet hade lite retrodetaljer.....


Där fanns även en gammal radio och en gammal TV.
Kvällen såg ut att ge oss en skur eller två. Men tji fick vi. Inget regn.
Det blev två övernattningar i Söderköping också. Vi behöver ju inte ha bråttom för att komma upp i norra delen av landet. Och vem vet hur långt norr ut vi kommer?

Vi lämnade Söderköping för ett annat köping - nämligen Nyköping. Jodå, vi har varit här tidigare..... Efter mycket funderande kom vi fram till att det var 2010! Sista sommaren med den förra Husbilen!
My god! Vart tar tiden vägen?


I Nyköping har man inte "betonggrisar" utan "betongnycklar"!
I morron åker vi några mil till och tar in på vår förbokade plats på Långholmens Husbilscamping. Stockholm here we come!

På återseende,
Siv

Inga kommentarer: