måndag 16 juli 2018

30 grader varmt -i Västerbotten!

Inte behöver man åka till Medelhavet för att få sol och värme! Det duger bra med Sverige. I alla fall i år.
Som sagt, så följer värmen oss på vår väg norrut! Precis som för fyra år sedan. Fast då var det sämre väder i södra delen av landet.
Ja, ja nog om värmen!

Efter favoritcampingen i Härnösand åkte vi några mil till Örnsköldsvik. Testade nya Ställplatsen = City Camp, i hamnen. Trots att vi kom fram vid lunch fanns inga lediga elplatser..... Men utan el och med tillgång till allt för 150kr, så var det ett bra alternativ för en natt.
En promenad i centrum är ju obligatoriskt, trots värmen!
Efter en kopp kaffe, tog vi fram cyklarna. Naturkompaniet i Själevad (en bit utanför Ö-vik), hägrade. Det var cykelväg ända fram!
Och handlat blev det också. Keensandaler och en klänning till Siv, necessär och livrem till Bosse. Alltid finns det något man "behöver"! På tillbakavägen tog vi BACKEN upp till Varvsberget! Backen tog ju aldrig slut...... berget är 145m högt.

Härlig utsikt över staden och skidhoppsbacken som slutar i centrum!
I den branta backen nedför fick man hålla på bromsen, för det var en del korsningar  med biltrafik. Uppför går bra men nedför i branta backar är ingen "höjdare"!
En natt vid hamnen och med infartsvägen några meter ifrån, fick räcka. Så vi åkte vidare, fredagen den 13 juli, till Umeå.
Ja, även här har vi varit tidigare (var har vi inte varit?). Första gången med vår gamla trotjänare. First Camp Nydala är helt OK att stanna  på ett par nätter. En bra plats lite i utkanten blev vår för två nätter. Och med tillgång till kök, så blev dett pommes och grillad ryggbiff till middag! Även ett dopp i Nydalasjön hanns med. Ljummet i vattnet.....
På lördagen blev det 5 mil cykling - Umeälvens Dalgång.



Vi cyklade upp till Sörforsens kraftverk, men där var byggarbeten, så vi kom inte ända fram. Hela cykelturen var jättefin, då vi cyklade längs älven  nästan hela vägen. OK, det var grusväg..... så vi var något dammiga när vi var tillbaka på Campingen!
Även lördagskvällen nyttjade vi köket - och fixade oss en Jansons frestelse! Satt som en smäck efter cyklingen!
Lite senare på kvällen testade vi ett tips från Husbilsklubbens hemsida!
Rostat bröd med Brieost och Hjortronsylt! Om det var gott???? Kan väl säga att det inte var sista gången vi åt det här!
Vi hade en trött hund på kvällen efter dagens cykling.

Efter två dagar i Umeå fortsatte vi vår resa norr ut. Ännu en ny Ställplats tänkte vi testa. Så i stället för att köra till Skellefteå,  valde vi Skelleftehamn och Kurjovikens Ställplats. Ligger ju fint vid en småbåtshamn, med elplatser och tillgång till dusch och kök, allt för 150kr. Dessutom kunde man hyra tvättmaskinen för en tia! Så överdragen där Zelda har sin plats blev tvättade.
Eftersom solen inte går ner i öster, så blir det ju ingen solnedgång över viken. Men det blev ändå ett fint rosa ljus över vattnet och skären.
Ja, då är det ny vecka - igen! Och vi fortsätter vår resa i norr! Det är inte alls svårt att vara "ledighetsförvaltare"! Idag blir Piteå målet. Där har vi faktiskt INTE varit tidigare! För sist var Stora Noliamässan igång och alla campingar var fullbokade. Även i år är mässan i Piteå, men först i början av augusti!
I vilket fall som helst, så har det varit skönt att ha obegränsat med tid för den här trippen - som har många mil kvar innan vi är hemma igen! Vi får se om vi tar helavägen upp till Björkliden, eller vi stannar här på ostkusten.....

På återseende,  Siv & Bosse.

Inga kommentarer: