söndag 2 augusti 2020

Nästan....

Kom vi fram till Mölle-Hässle Camping och Kullaberg. Vi tog en chansning och svängde av vid Svanshall och Ställplatsen i hamnen.
Trots strålande sol och riktigt varm luft - fanns det lediga platser! Vi norpade åt oss en direkt!
Det finns till och med el, att få..... bara man har en lång kabel! Det har vi, men ändå fick vi skarva sista metrarna. Det var perfekt med elanslutning, för då kunde vi köra AC:n. Vilket behövdes. Denna sommar är en märklig sommar, vädermässigt. Vissa dagar behöver man tjocksockor och extra tröja. Enstaka andra dagar är det så varmt, så AC:n får "gå varm"!
I vilket fall som helst, blev det ett bad i havet, efter lunch. Riktigt skönt. En stund i halvskugga med en bok,
resten av eftermiddagen och sen ytterligare ett dopp innan det var dags för middag.
Eftermiddagen bjöd också på lite underhållning. Någon form av seglingstävling, hade ett rundningsmärke, en bit utanför hamnen. Flera Maxi-båtar seglade förbi.......
Enkel mat blev det i värmen, med grillade chorizokorvar och blomkålsstuvning.
Söndagsmorgonen började ju "lite" märkligt.
Vaknade tio i sex av att några gick runt bilen och snackade. Sen knackade de på - och ville låna en pincett?! För att ta bort en fästing! Det var ett danskt par, som pratde ganska bra svenska. Ja, mycket ska man vara med om! Hur kan bara komma på tanken att knacka på vid den tiden på dygnet?
Vi lyckades somna om, för att vakna i mer normal tid, för oss. Innan frukost blev det ett dopp i havet. Sämre väder (dvs mulet och lite vind) och kyligare i vattnet är det idag. Men precis lagom varmt för att sitta ute och sticka, eller läsa en bok.

Takluckan då? Är den fixad? Ånej, så enkelt var det inte. Det får bli en ny lucka i stället! En manuell sådan. De elektriska görs inte längre! Förståeligt, med tanke på hur mycket vår har krånglat, genom åren.
Luckan är beställd, så när den är skickad är det bara att vända hemåt, för en dags arbete eller två!
Till kvällen grillar vi färsk laxfilé och äter med kokt potatis, gräddfil och rödlök.

På återseende,
Siv & Bosse.

Inga kommentarer: