torsdag 13 augusti 2020

När man cyklat....

....Södra Udden runt - så måste vi ju cykla  runt Norra Udden också!
Vi cyklade ju inte från Sandvik, utan vi utgick från Böda Hamn, dit vi körde med husbilen efter frukosten. Vi lyckades norpa åt oss en av elplatserna, på första parkett, med "havsutsikt"!
När bilen var på plats, var det lagom för lunch.
Sen blev det cykling!

Norra Udden runt. Det blev en tur på 41.7km. Vi skippade Långe Erik, fyren på Norra Udden, så rundturen blev ca 6 km kortare, än förra gången vi cyklade här.
Långe Erik, sedd från Nabbelund
Ställplatsen i Nabbelund fick ett besök. Lite var fixat, sen vi var där sist.
Där passade vi på att fika med chokladmuffins och kaffe! Kaffet hade vi med i varsin termosmugg, klart godkänt.
Cykelvägen mellan Böda och Grankullavik gick på grusvägar, som suger musten ur benen! Så det kändes rätt skönt att få trampa på asfalterad cykelväg till Byxelkrok. Ett stopp för att inspektera Ställplatsen "Destination Byxelkrok", som låg inne bland enbuskarna, mitt emot Neptuni Ängar. Nej det såg inte inbjudande ut.... Cyklade förbi/genom hamnen i Byxelkrok också. Där var full rusch i turistfällorna och de olika matställena. Många husbilar stod på hamnens Ställplats. Alldeles för mycket folk i rörelse, för att vi skulle trivas där.
Från Byxelkrok blev det cykling på "bilvägen" några kilometer. Bara en kortare sträcka på grusväg, innan vi var tillbaka vid husbilen i Böda Hamn.
Varmrökt lax, inhandlades i fiskbutiken här i hamnen. Det blir kvällens middag, med kokt potatis och romsås. Blir säkert ett glas vitt till....... Tycker vi har förtjänat det, efter dagens cykling.

På återseende,
Siv & Bosse.

Inga kommentarer: