lördag 15 augusti 2020

Slappa dagar.....

Vi bestämde oss för att "ligga still" ett par dagar på Ställplatsen i Böda hamn.
Tur var väl det..... för i går gjorde vi inte många knop! Cyklingen runt Norra Udden, satt i kroppen - mer än vi tänkt oss! Så fredagen pustade vi värmen, när vi hittade lä! Satt vi blåsten, blev vi för kalla och trötta i huvudet av vinden! Ingen lätt ekvation, det där. Men det slutade med att vi blev sittande inne i husbilen, framåt eftermiddagen. Ett par dopp i havet blev det trots allt. Man njuter ju av den fina sandstranden och det klara vattnet! Något sådant finns ju inte "hemma vid"!
Djurlivet utanför husbilen underhåller en ju också. Kor, som strosar runt och så alla fåglar. En del vill man ju helst inte se: "ålakråkor" och måsfåglar tex. Medan andra gärna får uppehålla sig länge i blickfånget. Hägrar finns det här och Tofsvipor. Fast Tofsviporna ska väl snart flytta söder ut?
Det soliga vädret avslutar ju dagen med fin solnedgång.

Dagen, idag började med en tur till ICA. Tog cykeln, för jag insåg ju att det skulle bli svettigt att kånka hem varorna, "till fots". Det var svettigt att cykla också, så när varorna var på plats i kyl och frys, blev det ett dopp i havet. Testade badstegen ute på piren, i stället för att gå till stranden. Helt OK, det också. Men under eftermiddagen blev det ändå en sväng om sandstranden. Det blev "hundbadet", med Zelda i långlina! Det var populärt att springa för fullt i vattenbrynet, så sand och vatten yrde runt henne!
Resten av eftermiddagen satt vi och läste varsin bok i lä framför husbilen.
Dagarna rullar på och nu har redan halva augusti passerat! Det varma vädret ska hålla i sig in i nästa vecka också. Låter lovande. Men kvällarna blir ju, som vanligt i augusti, fuktiga och så blir det mörkt tidigt.

I morgon lämnar vi Böda Hamn ( efter tre dagar) och åker till Nabbelunds Ställplats -  med husbilen!
Där finns ingen badplats! Men det kanske går att bada från piren........

På återseende,
Siv & Bosse.

Inga kommentarer: