tisdag 18 augusti 2020

Det fina vädret håller i sig!

Helt otroligt, vilken sommar vi fick i augusti! Det är bara att njuta så länge det går. Och vi suger ut så mycket vi kan av sol och värme.

Det blev ett morgondopp i Nabbelund, efter frukosten. Minst 22 grader i vattnet.....
Förmiddagskaffe på det, sen packade vi ihop och körde söder ut. Är ju inte så mycket annat att välja på, när man är på Norra Udden.
Idag styrde vi mot Kårehamn. Där finns en Ställplats med många platser, både på piren, längre in i hamnen, samt en gräsyta intill hamnen!
Vi hade tur och fick en plats ute på piren. Vi kom vid 11- tiden och bara en timme senare var alla platser på piren fyllda!
Vi åt lunch och tog sedan cyklarna in till Borgholm. Apoteket och ICA, blev stoppen.
Ja, just det..... vi kollade även in Ställplatsen i Borgholms hamn. Vi har ju stått där många gånger och där är nästan alltid fullt! Men inte idag! Kapelluddens Camping har tagit över......så priset har stigit och platserna blivit färre! Men ändå var det inte fullt!
När vi handlat det vi hade på listan vände vi cyklarna hemåt!

Det var svettigt att cykla i värmen! Straxt över 48 km blev det tur och retur. Dessutom hade vinden ökat under eftermiddagen. Och naturligtvis fick vi rak motvind några kilometer! PUST! Men vi kom till slut fram till Kårehamn och husbilen. Cyklarna stuvades undan och Bosse fick sin efterlängtade dusch! Jag tog ett dopp i havet. Gick till badplatsen, med fin sandstrand och klart fint vatten - utan alger och maneter! Långgrunt var det, så man fick ju gå en bit innan det blev tillräckligt djupt för att kunna simma. Men vad gör det? När badet är perfekt! Lite kallare vatten än i Nabbelund, men ändå klart godkänt!
I kväll blev det grillad färsk lax (köpt på ICA), kokt potatis och romsås, och  lite vitt till! För det har vi gjort oss förtjänta av! Så det så!

På återseende,
Siv & Bosse.

Inga kommentarer: