tisdag 11 augusti 2020

Äntligen Öland!

Efter en varm dag (och natt!) i Kalmar, var det dags att åka vidare mot Öland.
Det här året har ju inte varit som vanligt. Så några orkidéer fick vi inte se i maj...... Men nu är vi här, trots att orkidéerna är förbi sen länge!
Vi valde södra Öland och Grönhögen, med en ny fin Ställplats. Vi har bara cyklat förbi här tidigare på vägen till Södra Udden.
Den nya Ställplatsen ligger lite mer undanskymt, men så mycket bättre! Nytt service hus med toa och dusch. Dessutom bra  diskplatser under tak. Med andra ord: klart godkänt!
Det märks att skolstarten närmar sig. Inte så många ute på vägarna nu. För en del är det sista semesterveckan nu, så nästa vecka blir det säkert glesare på Ställplatserna? Eller är det då de fylls på igen - med alla pensionärer?
Ja, ja, vi är här nu och vi blir kvar över dagen, för att vila ut efter gårdagens cykling!

 Det blev en tur om Södra udden, i blåsten!


"Lutande fyren Långe Jan"!
Efter besöket vid fyren fortsatte vi vår cykling på östsidan av ön.
Det blev rak motvind, redan när vi lämnade fyren. Så det var bara att ta hjälp av elmotorn, om vi skulle komma någon stans! Motvinden höll i sig hela vägen upp till nästa Ställplats, som skulle inspekteras: Ställplats Drottning Öda. Den var helt OK, för en övernattning. 
Efter inspektionen, tog vi Eketorpsvägen över allvaret, tillbaka till Grönhögen. Med vinden i ryggen blev de sista sju kilometrarna betydligt lättare att cykla!
Efter cyklingen blev det ett dopp i havet! Kalmar Sund's vatten är oftast svinkallt! Och det var det i går också! Det blev blev bara ett snabbdopp, men så gott ändå.
Trötta efter cyklingen, satt vi mest och njöt i lä framför husbilen, tills det var dags för middag. Det blev grillad kycklingfilé och potatissallad med ett glas vitt till.
Innan vi nattade oss, fick vi lite fin solnedgång.

Solen försvinner ju bakom horisonten innan klockan nio. Sen blir det fort mörkt!
Nästan så det behövs ficklampa, när vi ska fixa sista "kisserundan"!

På återseende,
Siv  & Bosse.

Inga kommentarer: