fredag 7 augusti 2020

En "snabbis" hemma!

Vi lämnade ett soligt Torsö, efter torsdagens frukost. Typiskt att vädret skulle bli både varmt och soligt, när vi ska hem till lägenheten.
Samtidigt var ju vädret perfekt för att byta takluckan ovanför sittgruppen.
Vi var hemma straxt innan lunch och husbilen tömdes på smutstvätt och överdragen. Lunch i en hast. Sen försvann Bosse för att byta takluckan och jag fick ta "tvättstugan"! Så skönt att ha egen tvättmaskin och torktumlare.
Allt blev tvättat: lakan, handdukar×2, överdrag, kläder×2, och fleesefiltar. Sex maskiner totalt och sista var klar lagom när vi gick till sängs.
Passade också på att laga potatisgratäng till kvällens middag: grillad lammstek!
Bosse slet hela eftermiddagen med bytet av luckan. Men resultatet blev så bra!

Numera en manuell lucka. Mindre saker som kan krångla, med andra ord! Vi är så nöjda med resultatet.
Passade på att beställa tid hos frissan när vi nu var hemma. Så idag kl 10 var jag där. Då hade vi fått in allt, som skulle med, i husbilen. Bosse tömde gråvatten och fyllde färskvatten, medans jag fick ansat min frissa! Sen blev det en tur om Systemet, Lidl och Biltema, för att fylla på det sista som skulle med!
Ja, sen var siktet inställt på Ställplatsen i Sandhamn, straxt norr om Torhamn. Inte någon längre sträcka att köra idag. Ställplatsen är ny, för oss. Det var gott om husbilar redan när vi kom vid lunchtid!
Några bilar har tillkommit under eftermiddagen, men det finns fortfarande lediga platser - men utan el.
Det bästa, en sån här solig och varm dag, är det finns en badflotte! Så det har blivit ett par dopp i havet! Vattentemperaturen är betydligt behagligare än den var på Torsö - tippar på 18 grader! Det fina vädret ska i alla fall stanna över helgen. Så det blir nog en dag till här i Sandhamn, innan vi fortsätter mot Öland.

Vi hoppas att augusti ska bjuda på bra husbilsväder, så vi kan åka runt lite till, innan det blir höst. Vi har i alla fall laddat bilen för ett par veckor på tur!

På återseende,
Siv & Bosse.

Inga kommentarer: