torsdag 20 augusti 2020

Mot Borgholm.

Det blev en dag till i Kårehamn. Onsdagsmorgonen började med tät dimma!



Dimman lättade snabbt - i samma takt som solen steg på himlen! På hundpromenaden, syntes alla spindelnäten glittra i solen. Dimmans fukt låg som små pärlor på trådarna.
Tillbaka i husbilen, stod frukosten på bordet. Dagens bästa måltid! Sen ett dopp i havet!
Ja det var ju ungefär så mycket som blev gjort under onsdagen. Min mage bestämde sig för att vara i "olag", en dag till! Jag och Zelda sov middag, medan Bosse satt i solen och läste en bok.
Piggnade på mig framåt kvällen, så det blev ett kvällsdopp innan vi åt middag. Det blev lyxmiddag, med grillad oxfilé, stekt potatis och gräddsås. Testade magen med lite rött till maten..... och det gick bra!

Gatlyktor belyser husbilen och stenarna.
Moln skymde solnedgången, men jag fick ändå till ett par bilder!
I morse lämnade vi Kårehamn, efter frukosten. Passade på att tömma toa och gråvatten, samt fylla färskvattentanken.
Vi hade bestämt oss för att handla på ICA i Borgholm. Men vi stannade med husbilen på Smedjans Ställplats i Köpingsvik. Packade ur cyklarna och kärran och cyklade de 5 kilometrarna in till ICA. Fick handlat allt utom kaffekapslar! Bosses kaffe var helt slut! Cyklade även förbi nya COOP-butiken, men de hade heller inga Dolce Gusto- kapslar! Men i Köpingsvik, finns en ICA Nära - och de hade två förpackningar espresso!  Dagen var räddad!
Med fylld kyl och påfylld frys, tog vi det lugnt resten av dagen. Ett dopp i havet, blev det....... Det var en bit att traska till stranden.
Sen var det ju långgrunt! Så det var ju bara gå lika långt till, innan det gick att doppa sig! Tyvärr var det mycket alger, så det var ju inte så skönt att bada. Men svalkad blev jag i alla fall.
Ingen strålande sol idag, utan mulet och kvavt - åskvärme?
Ja, det varma vädret är på väg bort. Risk för regnskurar under morgondagen. Sen blir det svalare....... Hade ju inte gjort något om det fortsätter att vara varmt!
I kväll blev det kycklinggryta med purjo och svamp med tagliatelle till middag
Något inplanerat för morgondagen har vi inte. Men det dyker säkert upp någon idé,  i morron! Vi får väl sova på saken?

På återseende,
Siv & Bosse.

Inga kommentarer: