fredag 31 juli 2020

Cykling på chemat!

Äntligen väder för en cykeltur! "Lagom" med vind och även sol.
Fast det började ju helmulet, när vi cyklade i väg vid halv elvatiden. Det kändes till och med lite kyligt .... Men man blir ju fort varm, när man cyklar. Och cyklar man långt, blir man garanterat lite svettig.
Vi cyklade till Halmstad, från Båstads Camping. En sträcka som fågelvägen är 25 km, men cykelvägen visade sig vara en bit över 37 km! Så turen blev totalt 73 km!
Men värt vart enda tramptag!
Vi cyklade på "Kattegattleden" , och sträckningen var verkligen fint dragen! Dessutom bra asfalterade vägar att cykla på. Bara grus på två kortare sträckor.

Vi cyklade förbi både mindre och större samhällen, som man inte ser från E6:an!
Härliga vyer över Kattegatt, fick vi på köpet.
Som sagt cyklade vi upp till Halmstad, tog en vända på Lidl och handlade potatissallad till kvällens middag. Det blev även två "minipizzor" till lunchen, som vi åt vid Halmstads CityCamp i hamnen.

Det var nästan full där!  Vi har faktiskt inte stått där, sen platserna blev utflyttade på kajen! Men dess förinnan..... har vi varit där ett antal gånger.
Efter att ha ätit vår lunch, var det bara att cykla tillbaka! Det blev lite segt på slutet, så elmotorerna fick jobba sista milen hem. Men vilken dag vi haft! Fyra timmar och en kvart, blev den effektiva cykeltiden. Så vi har bränt kalorier idag!

Kvällens middag blev grillad oxfilé,  Lidls goda potatissallad och ett glas rött.
Kvällen är både solig och varm,  så vi tog med lite rött, ost och kex, för att avsluta en fin dag, utanför husbilen, innan solen går ner.
I morron fortsätter vi söder ut, och siktar på Mölle-Hässle Camping och Kullaberg!

På återseende,
Siv & Bosse.

Inga kommentarer: