onsdag 15 juli 2020

Dags för Kanalen - igen!

Tisdagen blev en vilodag i Västervik. Vi låg kvar på Ställplatsen, men trots första parkett, så inbjöd inte vädret till några längre stunder i solstol. Men dagen försvann ändå..... Plockade lite blåbär på en av Zeldas kisserundor.
De räckte precis till dagens frukostfil.
Västervik är populärt. Det märkte vi igår kväll. Ställplatsen var fullbelagd. Kanske 50-60 husbilar?

Efter frukosten, idag, fortsatte vi längs ostkusten, norrut.
Vi har ju våra favoriter - och dit hör ju Söderköping och Göta Kanal. Så vid lunch checkade vi in på Skeppsdockans Camping. Inte så mycket ledigt, men vi fick en acceptabel plats, med el. Dessutom var tvättstugan ledig, så handdukar och kläder blev tvättade. Perfekt.
När tvätten var klar blev det en tur på cyklarna. Ny ställplats var fixad vid den mindre kanalen, nära Korskullens Camping. Såg helt OK ut. En grusplan att stå på. Fylla vatten och bli av med sopor, är den service som finns. Platsen är klart bättre än den som finns precis vid stora kanalen.
Efter inspektionen, fortsatte vi vår cykeltur-längs Kanalen, till Mem.

Det är här själva kanalen med slussar börjar!

Kanalens kanter har restaurerats nyligen. Vilket innebär, att cykelvägen också var ny och fräsch. Lite tungtrampat pga en del löst grus. Men annars så mycket bättre än förra gången vi cyklade sträckan.
Två nätter bokade vi direkt, så vi blir kvar i morgon också. Blir nog cykling åt andra hållet, mot Norsholm, om vädret tillåter. Sen blir det absolut ett besök på Jofotex,  för mig!  Stor tygaffär, som inte får missas!

I kväll blir det kycklingfilé på grillen. Potatissallad och ett glas vitt!

På återseende,
Siv & Bosse.

Inga kommentarer: