torsdag 9 juli 2020

Oskarshamn.

Onsdagen tillbringade vi i Timmernabben. Med blåst sol, regnskurar och lite åska. Med andra ord växlande väder. Vi tog en promenad till Fiskbutiken och handlade dubbel, varmrökt laxfilé och romsås. Det blev kvällens middag. Satt som en smäck, med ett glas vitt till.
Men innan middagen gjorde jag ett besök i Gabriel Keramiks fabriksförsäljning. Inte så mycket keramik - mest  suvenirgrejer.
Det blev lite påfyllt i vårt dinettfönster.
Idag, torsdag fortsatte vi norrut, längs kusten. Betydligt bättre väder idag, även om det bara var 12.7 grader när vi steg upp! Men temperaturen steg snabbt, när solen värmde på! 22 grader nu eftermiddag, men vindarna är fortfarande kyliga.
Framme i Oskarshamn bokade vi plats, på Gunnarsö Camping's Ställplats. Här är ingen trängsel precis, men lungt och skönt och bra platser - jämfört med campingtomterna, som samsa med tallar och klippor.

Från klipporna är det utsikt mot Blå Jungfrun, bl.a.
Det behövdes lite förstärkning i kylen idag. Så vi plockade fram cyklarna och kärran och tog oss in till centrum.  Cyklade förbi Ställplatsen i hamnen...... och där var det gott om husbilar! Men så stimmigt! Tog en sväng om gågatan, innan vi fortsatte till Lidl för att handla det som fattades. Ja sen var det bara att vända tillbaka till campingen.

I kväll blir det grillat kött, potatissallad och något gott att dricka till! Det gäller att njuta, när vädret är bra!
Vi blir kvar i morron också, och hoppas på bra väder för en lite längre cykeltur.
Till helgen ska det regna - igen! Så då får vi hitta på något annat att göra......

På återseende,
Siv & Bosse.

Inga kommentarer: