torsdag 6 september 2018

Stade.

Det blev Stade även efter en natts sömn! Men vägen dit blev inte riktigt som Google maps bestämt. Nån stans i Hamburg hamnade vi fel.....
Vi åkte Elbe Brűcke över Elbe.
 Förbi hamnområdet som är gigantiskt!


När vi kom ut ur Hamburg..... ja då var vi på landet! Äppelodlingarna låg på rad mellan vägen och floden! Kiviks odlingar är ingenting i jämförelse!
Vi kom fram till Stade så småningom, och hittade en plats på Ställplatsen vid centrum.
Vi hade ju lite förväntningar på stadens centrum..... och de uppfylldes! 



Även Stade har en "Fiskargumma"! 
Det var riktig högsommarvärme på onsdagen i Stade, så kvällen blev behaglig, innan solen gick ner vid 20-tiden! Det blir fort mörkt nu i september.
Torsdag morgon är vädret fortfarande sommarlikt. Så vi bestämmer oss för att cykla en "liten" tur! Mühlenroute som skulle vara 5.2 mil....... och bjuda på lite fina möllor! Ja, allt är ju relativt..... två vindmöllor och en vattenmölla på 5.9 mil!
Mühle Amanda, såg vi på håll......


 Mühle Anna-Maria fick vi se lite mer på nära hålla.
 Precis som Wassermühle Fredenbeck.

Sen blev det inte fler. Däremot såg vi massor av andra namnlösa "vindmöllor", dvs vindkraftverk! Men rutten var helt OK att cykla. Små byar passerade vi och mycket bondgårdar med alla deras "dofter"!
Vi pausade vid en gård och intog vår medhavda lunch.....
Aldrig fel att sitta i gröngräset med en god
fika!
Tillbaka på Ställplatsen, tog vi eftermiddagskaffe och sen en dusch! Trots allt sög turen en del must ur benen. Lite vila i varsin solstol innan det var dags att fixa middag. Grillad ryggbiff, ris och gräddsås med svamp, var vi väl förtjänta av. 
En Grönsakshandlare körde runt på Ställplatsen och sålde frukt och grönsaker.... så en klase med fina, kärnfria gröna druvor inhandlades, samt lite annan frukt. Druvorna blev efterrätt tillsammans med ost och kex, och lite rött! 
Jodå, vi har det gott......

I morgon åker vi vidare. Bremerhaven, hade vi tänkt. Ett historiskt hamnområde, ska de finnas. Ja vi får se om det stämmer.......

Lagom när middag och efterrätt är avklarat börjar det regna..... och det ska komma en hel del regn under natten. Tur man inte sover i tält! 

På återseende,
Siv & Bosse. 

Inga kommentarer: