fredag 21 september 2018

Hemma igen.!

Vi lämnade campingen i Scharbeutz vid 9-tiden på onsdagsmorgonen. Åkte de sista milen till Puttgarden.
Fehmarn Brücke
Eftersom Puttgarden ligger på en ö, måste man köra över en bro. Logiskt eller hur. Det där med broar är ju ingen favorit, precis.

Vi hade tur på riktigt, när vi kom fram till färjeterminalen. Det var bara att köra ombord direkt efter att ha löst biljett. Vi haade räknat med att få vänta innan vi kom över sundet till Rødby. Ja sen rullade milen i Danmark på..... Storströmsbron körde vi över och nån timme senare var det bara Öresundsbron kvar.
Kändes bra när vi var på svensk mark igen. Vi tog oss upp till Landskrona och Lundåkrahamnens ställplats. Efter lite kaffe tog vi en promenad med Zelda. Tillbaka i bilen var det dags att tänka på kvällens middag. Det blev grillad lax, kokt potatis med gräddfil och hackad rödlök.
Efter att ha kollat in vädret för torsdagen, bestämde vi oss för att dra hemåt efter frukost, torsdag morgon. Höstens första storm väntades in under veckoslutet. Med en massa vind redan från torsdag eftermiddag.
Det visade sig vara ett bra beslut. Vi parkerade husbilen vid 12-tiden och gick hem till lägenheten, där vi åt lunch. Ja sen var det bara att ta Berlingon och åka till husbilen och tömma den!
Det blev precis fullt i bilen, trots att vi lämnade sängkläder och madrass kvar i husbilen!


Man kan ju undra hur stor husbil vi har?
Hemma i lägenheten, var det bara till att sortera allt och försöka få in sakerna på sin plats! Badrummet känns något trångt, med alla tvätthögar på golvet. Så det var ju bara att ladda tvättmaskinen  och efter det har den fått jobba!
Fredag morgon var det bara att fortsätta där vi slutade på torsdadgskvällen. Vi tömde det sista ur husbilen. Och började storstädningen. Torka ur kyl och frys, samt alla lådor och sskäp tar sin tid..... Men när det var dags för lunch var det tomt och städat!


Kvar till eftermiddagen var att tömma vattentanken och torka ur den, samt tömma gråvattnet. Det gjorde vi inne vid gamla oljehamnen, där det finns tömningsstation. Dessutom passade vi på att tvätta husbilen utvändigt, vid Preemmacken, Motellet. Så nu är det mesta fixat för vintervilan.
Kvar är att fylla tanken med disel, fylla luft i däcken och så lite låsfett i låsen. Men det blir först när den körs in för vintervilan.

Ja, det här var våra 5 månader "på rull" och min första sommar som pensionär! Och vilken sommar vi haft! Det blir inte lätt att matcha den nästa år! Dessutom ska vi testa utan säsongsplats på Skönstavik. Vi får väl se hur det går.......

På återseende,
Siv & Bosse.

Inga kommentarer: