måndag 10 september 2018

När det inte är bra....?

Vi lämnade Minden på söndagsförmiddagen och åkte söder ut till Holzminden. Där tänkte vi oss Ställplatsen...... men när vi kom dit - insåg vi att vi varit där tidigare - och åkt därifrån! Den såg inget kul ut alls! Lite trevligt vill man ju ha  runt sig..... Så vi bestämde oss för att åka vidare till Höxter bara knappt en mil söder ut! Nu var det ju så att Ställplatsen ligger på "fel" sida av Weser, när man kommer från Holzminden, och bron över Weser tillåter bara vanlig personbilstrafik! SHIT!! Det var bara att vända och åka tillbaka till Holzminden och ta bron över Weser och sen vidare till Höxter och Ställplatsen! Det var allt lite mutter från chauffören innan vi var på plats! Ställplatsen var så mycket bättre, så det var värt all tumult för att komma dit.
Efter att ha höjt blodsockernivån med en något sen lunch - var ordningen återställd!
Cyklarna plockades fram, för att cykla längs Weser till - Holzminden! Lite drygt 1.4 mil enkel väg.
 Precis lagom långt i värmen.
I Holzminden köpte vi god italiensk kulglass i strut, innan vi gick en runda i stadskärnan.

Tyvärr inte så mycket att se, så vi vände tillbaka ganska omgående.
Vi fick en skön avslutning på kvällen. En stund i solstolen innan det var dags att fixa middag. Campingvärden gick runt på kvällen occh kollade betalning och tog upp beställning på frukostfrallor! Så det blev beställt lite frallor till dagens frukost!
Måndag morgon, dagen efter Sveriges valdag, så vi var ju tvugna att kolla in valresultaten. Ja, ja  - det blir nog ingen större förändring......
I vilket fall som helst satt frallorna, fortfarande varma, som en smäck!
Vi brukar ju inte äta bröd till frukost, så gissa om vi var mätta!
Dagen inbjöd till mer cykling längs Weser! Nu åt andra hållet och lite längre! Vi cyklade ca 2.5 mil till Bad Karlshafen, där vi åt vår lunch, innan vi vände tillbaka.


Alltså - tyska cykelvägar - de är outstanding! Så härligt att cykla helt avskiljt från biltrafik! Och ändå är det oftast asfalterade cykelbanor! Där har Sverige mycket att lära!

När vi närmade oss Höxter, tog vi vägen förbi Lidl och handlade ännu en ledljusslinga till Husbilsgaraget! Om det var bra innan, så blev det perfekt nu!
Vi tog även en rundtur i "Alt Stadt" innan vi vände tillbaka till Ställplatsen.

Cykelturen blev runt 5 mil.
Kändes som en lagom lång tur. Visst blåste det en del, men vad gör det när vägen är så bra att cykla?
Och här står vi bra tills i morron, när nya resmål väntar!

På återseende,
Siv & Bosse.

Inga kommentarer: