onsdag 12 september 2018

Nya planer....

Vi lämnade Höxter  på tisdagsförmiddagen.
Från början var planen att köra en bit mot Dredsen och Pirna, för att titta på Elbe's sandstensklippor! Men planer är väl till för att ändras?? - Så planen ändrades! I stället åkte vi bara ca 7 mil, till Hann. Münden! Det är där floden Weser börjar! Dvs det är floderna Fulda och Werra som rinner samman och byter namn till Weser.

Vi parkerade på Husbilsparkeringen/ställplatsen, precis vid  "Weser stein". Och det var mer än fullt där till kvällen.
Även staden, Hann. Münden, var en upplevelse i sig. Massor med fina korsvirkeshus.



Sommarvärmen var tillbaka, så det var något svettigt att strosa runt i "Altstadt". Termometern stod på 29 grader, när vi var tillbaka vid husbilen. Det blev inte mer gjort den dagen.

I dag, onsdag körde vi några mil till. Vi stannade i Fritzlar. Tanken var att vi skulle cykla längs floden Eder..... men ännu en plan ändrades! Med 29 grader varmt, strålande sol och en kraftig vind, la vi cyklingen åt sidan. I stället tog vi en promenad i ännu en "Altstadt"! Trots att vi var här för tre år sedan, var upplevelsen lika stark. En nästan intakt ringmur löper runt staden som ligger på en höjd! Så det blev ännu mer korsvirkes hus på menyn idag!



Det blev en timmes promenad i värmen! Men det var det värt! Dessutom hittade vi en gränd med samma namn som vår hemmaadress - fast här på tyska:

Snart dax för lite middags fix! Idag står vi med el, så vi kan förhoppningsvis använda elgrillen ikväll. Det blir färska laxfiléer från Lidl, på grillen. Lite kokt potatis, hackad rödlök och gräddfil. Passar bra i värmen.

I morron ska det visst regna, så vi får se vad vi hittar på då! Tror inte vi har någon plan som kan ändras.......

På återseende.
Siv & Bosse.

Inga kommentarer: