måndag 4 augusti 2014

Veckan som gått.....

Mot Storsjön gick färden när vi lämnade Sveg, på måndagen. Vi tog den alternativa vägen till Svenstavik och fortsatte en liten sträcka till. Hamnade på en pytteliten camping i Hoverberg. Lugnt och skönt. Standarden var tämligen spartansk, men det var helt OK. En liten promenadstig gick längs vattnet fram till byns Kyrka. Kvällen bjöd på en solnedgång, trots åskskurarna tidigare på eftermiddagen.
På tisdagen tog vi en tur upp en utsiktpunkt straxt utanför byn. 

Det var en storslagen utsikt över Storsjön!

Men målet för dagen var det här stället:


Ett måste när vi är i närheten av Järpen är ju Lundhags! I år kunde vi faktiskt fynda nya kängor, både Bosse och jag! Oftast finns inte så mycket till nedsatt pris. Men någon gång ska man ju ha tur! Lite annat smått och gott åkte också med! Vem trodde något annat??




Nöjda med våra inköp körde vi vidare till Strömsund, porten till Vildmarksvägen. 
Så mycket att titta på finns inte där, men Dunderklumpen står ju och ugglar i Hembygdsparken.

Två övernattningar blev det på Campingen, innan vi fortsatte in på Vildmarksvägen mot Gäddede på torsdags förmiddagen. 
Framme på Campingen vid sjön, tog vi en snabblunch och rastade hundarna. Sen fram med cyklarna för en tur till Hällingsåfallet med Canyon!
Cyklingen var tuff! Fem mil blev det tur och retur och grus väg var det och backigt! Men det var värt det!!!! Håll till godo:




43 m högt fall och en Canyon som sträcker sig 800 m! Det var storslaget!
Efter cykelstrapatsen blev det en vilodag i Gäddede. Temperaturen var blygsamma 12-13 grader! Kallt efter den extrema sommarvärmen som varit på tidigare platser. HU!!

På lördagen fortsatte vi på Vildmarksvägen mot Stekenjokk!   Stannade för vandring på kalfjället.....


På 1000m höjd såg vi långt!!!
Vi har ju varit här förut, men i år var faktiskt vädret gudar på vår sida. 15 grader varmt, men det blåste ändå ganska ordentligt.




Nöjda med vår vandring bestämde vi oss för att köra sista sträckan av Vildmarksvägen till Vilhelmina.
Och här är vi kvar! Passade på att tvätta lakan och handdukar, när det fanns tillgång till en bra tvättmaskin. Efter två veckor behövs det fixas lite hushållsgöromål också.

I morron tisdag åker vi vidare. Rutten har delvis planerats om. Och nya resmål har lagts till! Det är ju lite av tjusningen med att bara grovplanera resan....

På återseende,
Siv & Bosse

Inga kommentarer: