söndag 10 augusti 2014

Man får ju passa på!

Blogga medan internet finns tillgängligt...... Vem vet var vi hamnar härnäst?!

Det blev en tur på två hjul i lördags för att spana in "Björkarnas Stad", Umeå.
Det var faktiskt bekvämt att cykla i staden, för cykelbanor fanns nästan överallt! Drygt fem kilometer var det in till centrum från campingen, så det kändes ganska "lagom" långt.






Umeälven flyter genom staden, och det gick att cykla längs älvkanten. Några riktigt gamla hus finns inte, men staden var ändå en trevlig bekantskap.
Det här huset kallas för "Smörasken", och visst påminner det om smöraskar som fanns när vi var små.....
Efter fredagskvällens åska blev vädret en aning kyligare. Den "tropiska" värmen försvann!! Så efter cykelturen gick det att sitta i solen och njuta av att det var så behaglig värme!!
Kvällen bjöd på en solnedgång som färgade hela himlen lila! Tyvärr blev färgen något urvattnad på bild.
Idag har vi åkt vidare söder ut. Ja, inte blev det så långt! Örnsköldsvik stannade vi i. Ja, och var gör man då här?? Jaaa, det finns ju en Fjällräven Outlet, tex! Naturkompaniet har stor butik straxt söder om Ö-vik, där de säljer massor av kläder och skor och diverse utrustning! I år har Siv handlat skor i parti och minut, ( mest i parti, enligt Bosse)!! Så det blev både sandaler och walkingskor av märket Keen, till riktiga fyndpriser! Hmmm, nu klarar jag mig nog några år framåt utan att behöva köpa skor eller kängor!!
Nu tror jag vi har "gjort" alla de där nödvändiga stoppen (läs Outlet:en)! Hoppas pengarna som finns på kontot räcker till nästa lönepåfyllning......
En promenad i Ö-vik har vi avverkat också.


Den här figuren påminner om Hobjers gubbar!










Vi lämnade ett regnigt Umeå och möttes av solsken i Örnsköldsvik! Så det har varit en skön eftermiddag och kväll. Över natten står vi på en Ställplats vid hamnen. El finns att få, men det är också den enda "servicen".
I morron fortsätter vi resan söder ut!
På återseende,
Siv & Bosse

Inga kommentarer: