söndag 31 augusti 2014

Höst??

Ja i alla fall känns det så!
Vi kom hem till ett soligt Blekinge, men sommarvärmen har ju försvunnit! Provade ett morrondopp, men det får räknas som säsongens sista! Var nog max 16 grader i vattnet!! Konstigt att vattnet kylts av så snabbt efter sommarens höga badtemperaturer?

Ja, ja vi har haft en fin vecka med avkoppling i solen.  En och annan långpromenad med hundarna har det också blivit.
Men rastlösen slog till och bilen packades för en tur till Öland. Där brukar ju solen lysa för det mesta! Men det varade inte så länge. Redan till kvällen syntes det, att sämre väder var på gång.

Men med lite god vilja och en tröja på, så gick det att sitta ute en bra stund in på kvällen.
Lördagen var gråmulen men en cykeltur hade vi planerat för. Och så fick det bli! En tur på 4,2 mil tur och retur till Långe Jan från Degerhamn.
Många Tofsvipor gick på strandängarna,  tillsammans med betande boskap.  Och så de obligatoriska "fågelskådarna" med sina stora kikare!
På två hjul hinner man ju se en hel massa mer än när man åker med bilen!
Kvällen avnjöts med lite god mat och en film på datorn.  För sitta ute var inte att tänka på.
En stor flock med svanar simmade förbi ett par gånger under kvällen. Vi räknade till några över 50 stycken! Tror inte jag sett så många på en gång förut. Tyvärr blev bilden väldigt gryning i det dåliga kvällsljuset.
Några få dagar är kvar av min semester, innan vardagen tar vid.
Idag, sista augusti, så regnar det även på Öland! Så det har varit en dag med varsin bok och bara koppla av. Men framåt kvällen packade vi ihop och åkte bron över till Kalmar och uppehållsväder. Hundarna fick en välbehövlig promenad innan det var dags för kvällsmat. Det blir väl en tur "på stan" i morron innan vi åker vidare hemåt. Om vädret tillåter så blir det nog en övernattning till, någon stans på vägen hem!
På återseende,
Siv & Bosse

Inga kommentarer: