söndag 24 augusti 2014

Regn

På torsdags eftermiddagen tog vi en cykeltur runt Strömstad, i solsken! Vi väntade helt enkelt ut regnet. Och så fick vi en fin avslutning på dagen. Men efter tre nätter ville vi se något annat . Resan fortsatte längs Bohuskusten till Lysekil. Men vi stannade till i Grebbestad, för att rasta hundar och gå en liten stadsvandring.


Smala gränder. Och mellan husen finns det oftast ingen gräsyta, utan ett trädäck, eller bara bohusgranit.

Långa fjordar fyllda med fritidsbåtar. Mest segelbåtar modell större!
 En och annan fiskekutter finns det fortfarande.
Himlen såg ju ut att bjuda på regn! Ja vem kan lita på SMHI???
Så vi fortsatte resan söder ut på Bohus Kustväg och  gjorde ytterligare ett stopp. Fjällbacka gick ju ganska fort att vandra runt...Kungsklyftan med utsiktspunkt, fick också ett besök. Vi gick faktiskt inte ända upp......
Tillbaka i bilen kom de första regndropparna.....
Vi fortsatte på Kustvägen till Lysekil, där vi bestämt att vi skulle stanna över natten. Det blev Ställplatsen i Fiskhamnen, som vi hamnade på. Uppehållsväder när vi kom fram, så den obligatoriska stadsvandringen gjordes omgående.
"Gamle stan", var riktigt mysigt med alla sina trähus och smala gator.Det blev inte så mycket "fotat" i Lysekil, för regnet drog snabbt in över staden.
Vi lyckades hinna till bilen innan himlen öppnade sig! Men visst måste man ha både räkor och annan fisk när man är på Västkusten? Och precis vid Ställplatsen fanns en fiskaffär!! Det blev både räkor och varmrökt lax, romsås och Lysekilsröra! Vi kan inte annat säga än att det var riktigt, riktigt smarrigt......

Lördagsmorgonen bjöd inte på bättre väder, så vi bestämde oss för att fortsätta söder ut längs kusten till Marstrand. Vi tog lite udda vägval och fick åka vägfärjor på tre ställen!
Här åker vi första färjan över Gullmarn. För att komma vidare till Grundsund. Ett riktigt litet Fiskeläge.


Här föddes Laurin, som tillverkade Skandiamotorer i Lysekil!
Verksamheten började i den här lilla boden!!
Vägarna var en upplevelse i sig, på sina ställen...... Smala är bara förordet!!! Det fanns ju "mötesfickor", men trots det var det trångt att mötas. Ja allt gick ju bra och fram kom vi till slut. PUH!


Ja, vad ska man säga om Marstrand?? Inte vill vi vara där mitt i högsäsong i alla fall! Det var fullt med turister, trots dåligt väder.Ställplatsen som fanns, var i det närmaste fullbelagd. Vi hann ju gå runt och titta en stund, men de mörka molnen kom snabbt, så ännu en gång hann vi inte mycket mer än tillbaka till bilen innan regnet öste ner!
I dag söndag (24/8) hade vi tänkt oss en tur över sundet till Fästningsön! Men kuling och regn inbjöd inte till någon utflykt!! Så vad göra i stället???
Jo vi bestämde att vi skulle åka mot hemmet, bort från regnet. Vi stannade till för att äta lunch i Alingsås.

En kortare promenad i centrum. Hundarna (och vi) behövde sträcka på benen. Och även här klarade vi oss nästan från att bli blöta. Efter Alingsås blev det bara ett kortare stopp för lite kaffe. Vägarna hem såg för det mesta ut så här:
Efter att ha sett både Ätran och Lagan förstår vi varför det är översvämningar i Halland. Och regnet som kom idag var inte måttligt precis......
Efter allt regnande har ju faktiskt Husbilen blivit ganska ren.
I kväll är vi tillbaka på hemmaplan. Här blir vi några dagar i alla fall. Hundkurs på Brukshundsklubben börjar på torsdag kväll. Det är Zeldas tur att gå kurs. Jag börjar ju inte jobba förrän i mitten av nästa vecka, så lite ledighet finns kvar!

På återseende,
Siv & Bosse.

Inga kommentarer: