fredag 1 juli 2011

Mer vatten....

... denna gången kommer allt vatten uppifrån! Efter Saltstraumen har det regnat konstant!! Hela natten trummade regnet på husbilstaket. Inte lätt att sova precis.
Efter frukosten drog vi iväg mot norr och Narvik. Skulle vi ha turen på vår sida i år och få lite uppehåll, så vi kunde se oss omkring där?
Förhoppningarna om uppehållsväder minskade under färden. Molnen hängde långt ner på bergssidorna och det regnade rejält, eller så duggregnade det hela tiden....
Bosse fick en paus i körandet, när vägen gick över vatten!

Färja åkte vi i ca 20 min över ett sund. Ser ganska kul ut på GPS:en.
Andra sund hade långa broar.... och även här blev det en del malströmmar, vid ebb och flod.
Till slut kom vi fram till Narvik, i regn! Ja, någon stadsvandring blev det inte och campingen vi tittade på såg inte så kul ut. Så det blev ett snabbt beslut att köra några mil till! Mot Sverige!! Ju närmare den svenska gränsen vi kom, desto mindre nederbörd! Märkligt, eller?! (Hemma har det varit 25-30 graders värme, när vi har haft 10-15 grader!)
Platsen för natten blev Björkliden och i natt har vi sovit gott utan trummande av regndroppar på taket.......


I dag blev det en tur på fjället för mig, Qeylah och Winnie. Bosse och Line fick passa bilen under tiden!
Hundarna var fulla av energi och jag hade god draghjälp upp i de brantaste partierna. Inte fel! Winnie hade full upp med att hålla koll på alla lämmlar och deras hålor!! Det är gott om lämmlar i år, så vi såg en och annan på vår tur, och Winnie lyckades nog skrämma ihjäl ett par, när hon tog rävskutt rätt ner på dem!!!

Turen uppför fjället blev svettig, med vinden i ryggen. Det var inte mer än 11 grader när jag lämnade campingen och det blev inte varmare ju högre upp vi kom. Vinden var riktigt bitande emellanåt.
Som tur är, är det inte brant uppför hela tiden. Utan det går att njuta av vidderna och förundras över ödsligheten......


Ett och annat plurr passerade vi på turen. Men inget inbjöd till bad precis.....
Efter dryga tre timmar var vi tillbaka vid Husbilen, trötta och hungriga. Bosse hade lunch till mig och KAFFE!
Det smakade riktigt gott efter turen. Hundarna är totalt avsvimmade och sover tungt. Så nog var turen behövlig för dem också!

Tyvärr har nu regnet hunnit ifatt oss. Trots att vi är i Sverige? Vi hoppas på att det är en kortare skur och att vi får en regnfri natt igen. Vad vi ska hitta på i morron, är inte bestämt. Kanske blir det ytterligare en tur på fjället, eller så drar färden vidare ut mot svenska ostkusten?? Vi sover på saken.

Kolla över fjällen, vi kommer igen!
Siv & Bosse.

Inga kommentarer: