lördag 16 juli 2011

Som det kan bli!

Det blev ytterligare en kort resa. Från Strängnäs till Nyköping. Utanför Malmköping hamnade vi i en Veteranbils konvoj!

Vilka härliga bilar och så många på en gång!

Nyköping åker man alltid bara förbi, så vi gjorde tvärt om. Vi stannade och tog en en promenad längs Nyköpingsån. Det var värt vart enda steg. Först blev det Nyköpings Hus och museet, sen åvandring.
Det fanns mycket att se på museet, men den här gobelängen gillade jag.
Bosse visste att det tryckts frimärken för några år sen, med dessa djur som förebild. Det fanns också en gammal karta över Skandinavien. Svår fotad och hopplös att få ihop namnen på orterna.
Men några namn gick det att känna igen.
Forsande vatten fanns det även i Nyköpingsån! Med en laxtrappa.

Gamla byggnader som höll på att rivas, fångade mångas blickar!!
Men allt gammalt har inte blivit rivet, Hamnkontoret inhyste numera ett café.
Från Nyköping åkte vi "Utflyktsvägen" till Nävekvarn, där vi tog in på en liten camping för att sova. Vi fick "strandtomt" och det blev en fin solnedgång över Bråviken. Men kamerans batteri låg på laddning, så det blev inga bilder tagna.

På vägen söder ut stannade vi till i Söderköping. Åt lite lunch och promenerade längs Göta Kanal.


Andmamma med sin enda unge! Måste vara nykläckt?!
Det blev även lite utsvävningar i kvarteren runt kanalen,

Den här veckan bestämdes att vi inte ska ha en ny Siames. Det är inte lika lätt att ta med en katt på Husbilssemester, som det är med en hund. Alltså blev det en ny liten familjemedlem, som vi hämtade i Valdermarsvik!! Som vanligt går allt i hundra knyck, när vi bestämmer nåt (fast Bosse säger att det är jag som bestämmer....?). Jag har en tid tittat på Italiensk Vinthund, som ett mindre alternativ till våra ridgebacks, och lägligt nog fanns en liten tik på drygt 3 månader till salu på kennel Ippolinas i Valdermarsvik. Efter hembesök på kenneln, var även Bosse såld på rasen. Så numera består flocken av fyra hundar, eller i alla fall 3½, för Gina är så liten....

Valdermarsvik fick en liten rundtur innan vi åkte hemåt med vårt nyförvärv. En liten charmig stad, som man snabbt går runt i.
Efter 4 veckors farande på villovägar är vi nu hemma igen! Tvättmaskinen går för fullt och kylskåpet har fått påfyllning. Så nu är det bara Gina som ska hitta sin plats i tillvaron.
 
Här testar hon kattigloon,. Men Bosse's knä är favoritplatsen för sovstunderna!! Nu blir det inte så mycket Husbilsåkande ett tag framöver. Semestern är straxt slut och vardagen tar vid. Men på lediga helger finns det utrymme för kortare turer, så.....
....kolla i backspegeln! Vi kommer igen!

Siv & Bosse,

1 kommentar:

Anonym sa...

Hej och grattis till Italienaren!
Bättre "husbilshund" finns inte!
Vi åker själva runt med en!
+ en Afghanhund och ibland är också Siameskatten med!!