fredag 8 juli 2011

Söderut!

Nu har vi vänt! Det är dags att tänka på hemfärden. Semestern varar inte hur länge som helst, tyvärr!
Vi hamnade i Gammelstaden, Luleå. Ytterligare en gammal kyrkstad! Här i norra delarna har det varit ett stort behov av övernattning i närheten av kyrkorna. Klart med dessa avstånd, så tar man sig inte till kyrkan på en förmiddag....

 Gammelstaden var en stad i miniatyr. Här fanns flera hundra små stugor, och de flesta var i fint skick, i alla fall utanpå.
Kvällen avnjöt vi vid en småbåtshamn i Luleå centrum, med strålande solsken och hundbad för Winnie! Det blev även en tur på cykel, runt centrum, för Bosse och mig. Behövligt efter allt bilåkande.
Ytterligare en etapp mot hemmet blev det nästa dag.
En lagom etapp var till Umeå. Men innan vi kom dit hittade vi en kyrkstad till!! Vi lunchade i Lövånger och hittade den här gamla bebyggelsen. Här har även stallarna bevarats.
Stallarna
I Umeå, övernattade vi  på camping. Vi behövde låna en tvättstuga! Trots att det är semester! (Förrådet av underkläder och t-tröjor är inte hur stort som helst.)
Campingen låg granne med stora fotbollsplaner, så när morronrastningen var klar, gick jag dit och släppte hundarna, så de fick springa av sig.... kl 07 på morronen var vi helt ensamma där!
Nästa etapp gick mot Örnsköldsvik och Fjällrävens outlet! Där brukar det också gå att göra fynd!


För övrigt åkte vi bara rätt igenom staden, tog in på en camping efter lyckad shoping, (Sandaler av märket Keen och även ett par walkingskor av samma märke!) På kvällen blev det en tur med de två yngsta hundarna
till ett utsiktsberg. En promenad i uppförsbacke, som totalt blev 3,5 km.
Hoppbacken ligger nära E4:an, som går genom Övik.

Vy från Vikbottberget.
Härnösand nästa!! Men innan vi kommer fram måste man över Höga Kusten-bron. Den är lång och hög och ger en enorm utsikt, om jag hade vågat titta! Det är Ångermanälven som rinner under bron.
I Härnösand finns Sälviks camping (vid Ångermanälvens mynning), där man är välkommen med hund!! Och där stranden är till för hundarna också! Hit kom vi igår och det har blivit flera bad för oss alla. Kul att kunna ha hundarna med när man badar. Det är tredje sommaren i rad som vi är här, så gissa om vi trivs??
Idag ligger vi kvar och bara njuter av sol och värme. Efter morronrundan blev det stranden och lite bad för hundarna och mycket spring i sanden efteråt! Populärt!

Ny design har inhandlats, efter försök att koka kaffe utan vatten!!! Solsting för mig och värmeslag för kaffebryggaren. Som tur var fick jag fatt på sista exemplaret på COOP Forum i Härnösand!

Kaffepauserna är räddade!

Se upp där nere, snart är vi tillbaks!
Siv & Bosse

1 kommentar:

Anonym sa...

Förstår att du inte klarar av att titta neråt när ni åkte över bron =)
Saga (o jag med förstås) hoppas att resan hem går snabbt =)
Simma lugnt!