tisdag 12 juli 2011

Tidernas Väg.

Efter regn och åska i förgår kväll, fick vi en fin kväll med vacker solnedgång över badsjön i Mohed.
Gårdagens första etapp blev inte så lång! Bara två mil till Kilafors och Garntjänst butik. Första (och enda?) garnstoppet på vår tripp runt Sverige.

Efter garnshoping och fika åkte vi vidare till Gysinge. Där finns det en gammal bruksmiljö, som var väl bevarad (i alla fall husen) och kul att gå runt och titta på.
Här har det varit en  vattendriven kvarn.
En av alla byggnader som tillhör bruket, skymtar i horisonten.
Tiden bara rann i väg, precis som vattnet som forsade. Det är Nedre Dalälven som gett energi till bruket. Hundarna fick en välbehövlig paus från Husbilsåkandet, när de fick lufsa med oss runt.
Ska man över här, får man ha långa ben eller ta stora kliv! Jag tog en annan väg.
Vägen vi åkte på igår kallas Tidernas Väg och går mellan Ånge och Uppsala. Det finns många rester från svunna tider längs vägen.

Många gravfält bland annat. Allt kan man inta stanna och titta på, för då skulle semestern inte räcka till. Och det får ju inte bli för mycket kultur och historia.....
I går kväll hamnade vi i Sala. Silvergruvan var vi och tittade på för ganska många år sen, så den hoppade vi över.
Idag åkte vi vidare mot Enköping, där Bosse ska in på Campingvaruhuset, för att hämta nåt vi beställde innan vi åkte hemifrån. Där fanns mycket kul att kolla på. Saker man inte visste att man behöver....... 
Kvällen tillbringar vi Strängnäs. Det blev ju inte så många mil med Husbilen idag, så vi kom fram redan vid lunch. Stadsvandring har vi hunnit med Bosse och jag. Gammal bebyggelse fanns kvar. Och miljön påminner om Bergslagen i Ronneby.
På väg upp mot kyrkan kantades kullerstensgatan av små röda stugor....
..... med mysiga bakgårdar.
Kyrkan var stor, och
.....ingången pryddes av lejon!
Den gamla Väderkvarnen låg ännu högre upp än kyrkan. Och utsikten över Västerviken (Mälaren) var vacker.
Kvarnen sedd från Gästhamnen, där vi står parkerade för natten.
Runt omkring oss är himlen just nu svart!! Kycklingfiléer ligger i marinad, så jag hoppas att vi hinner grilla innan regnet kommer.... Känns som åska i luften!
I morron blir det nya villovägar att utforska, så:
Håll koll! Vi kommer igen.
Siv & Bosse.

Inga kommentarer: