onsdag 1 augusti 2018

SHIT - nu är vi inne i Augusti!

Alltså, var tar sommaren vägen?? Det var ju alldeles nyss Juni! Men tiden går ju fort när man har kul! Och vilken sommar vi har! Och så mycket vi har sett! Dessutom är vi ju inte tillbaka på hemmaplan ännu!!! Så är det....

Efter Mellanfjärden åkte vi längs E4:an vidare söder ut. Vi hamnade i en liten håla, öster om Enånger, som heter Borka. Där fanns en Ställplats vid båthamnen - Borka Brygga. Ett, i vårt tycke udda ställe. Men alla platserna fylldes upp under eftermiddagen och kvällen! Det blev en del regnskurar, precis som det lovats.

Måndag morgon lämnade vi Borka och åkte mot Gävle.
Det märks att  industrisemestern är slut - för antalet husbilar/husvagnar som vi mötte var inte många alls! 
Framme i Gävle fanns det gott om plats på Ställplatsen vid kanalen. Vi parkerade bilen och åt lunch. Sen skyndade vi oss ut på en rundtur i centrum. På andra sidan kanalen låg Gevalias gamla fabriksbyggnad och andra magasin. Nu omgjorda till lägenheter och kontor.
Baksidan av byggnaden

Vi fortsatte vidare mot centrum. Vi hade "googlat" att det skulle finnas en gammal stadsdel bevarad.... Men det var ju inte skyltat. Vi lyckades ändå hitta det - och vilket mysigt område, med kullerstensgator och små trähus! Påminde lite om "Gamla Linköping". 



Precis innan vi lämnade "Gamla stan", såg vi ett enormt päronträd. Har aldrig sett ett så stort/högt Gråpäronträd! 
Trädet var smockfullt med päron! Kan vara lite svårt att plocka dem bara..... 
Vi fortsatte upp i centrum och gick "gågatan". Handlade kaffekapslar och croissanter på COOP, innan vi gick tillbaka till bilen. Medan vi fikade drog en regnskur  över oss. Tur vi hann tillbaka innan regnet.

Det räckte med en natt i Gävle, så på tisdagsmorgonen åkte vi inåt landet igen! Avesta och Haglöfs Outlet får man inte missa!
Så vi trotsade värmen (ca 30 grader) och gick en shoppingrunda! Det blev några tröjor och två livremmar innan vi gav upp! Inga skor till Siv..... tittade inte ens åt dem!

Vi åkte några mil till längs väg 68, och hamnade i Fagersta. Hittade en ny Ställplats i Västanfors, vid Båtklubbens hamn.
Men jisses så varmt det är! Även här är det 30 grader! Trots det bestämde vi oss för att cykla längs Strömsholms kanal! Vi cyklade inte så långt. Upp till Semla, ett nytt kraftverk och vände tillbaka därifrån.
Det  blev knappt 1.5 mil. Men cykelleden gick på grusvägar som var mer eller mindre bortspolade av skyfallen som varit på måndagen!
Kan ju säga att vi var något svettiga när vi kom tillbaka! PUH! 
Det är tur vi har AC i bilen. Då går det att svalka sig "inomhus"! 
Middag blev det med grillad fläskfilé och potatissallad. Den nya elgrillen är inte dum alls......
I dag, onsdag är det 1 augusti, och värmen håller fortfarande i sig! Vi är kvar en dag till här i Fagersta/Västanfors. Vi hade tänkt cykla till Engelsberg idag, och titta på det gamla Oljeraffinaderiet...... men vi avstår. Det ska bli 30 grader varmt i dag också! Så vi får väl njuta av vår AC istället!

På återseende,
Siv & Bosse.





Inga kommentarer: