lördag 4 augusti 2018

Vi rullar vidare....

I stället för cykeltur i 30 graders värme, blev det en promenad till Hembygdsgården och slussen i Västanfors. Det var alldeles tillräcklig motion i solgasset!
Den här skylten med återvändsgata fanns vid Hembygdsgården......
Inte  många alternativ här, inte!
Men Hembygdsparken var helt OK.


Efter rundturen i parken gick vi till slussen. Alla slussar i Strömsholms kanal har kungliga namn. Den i Västanfors heter Kronprinsessan Victoria.
Resten av dagen satt vi mest och pustade i husbilen, med AC:n på!
Andra augusti åkte vi ytterligare lite söder ut. Kristinehamn vid Vänern blev det. Vi intog en elplats på Ställplatsen i Gästhamnen. Ja, var är det inte norrmän i parti och minut? Trodde trycket skulle lätta lite när vi kom på "fel sida" av Vänern...... Men icke, minst varannan husbil var norsk!
Det blev en liten rundvandring i Kristinehamns centrum på eftermiddagen. Staden är inte så gammal, så det var ju inte så mycket att titta på!

Fredag morgon bestämde vi oss för ytterligare en dag i Kristinehamn. Passade på att tvätta lakan och handdukar på förmiddagen.
På eftermiddagen blev det äntligen lite cykling! Vi cyklade till Picasso-statyn, ca 5 km från hamnen.
Det var faktiskt kul att se den i verkligheten! Efter statyn fortsatte vi cykelturen. Genom skogen på nyhyvlad grusväg i 8 km! Det var svettigt! När vi väl kom ut på asfaltsväg igen, blev det en ständig uppförsbacke. Tur vi har elcyklar.......
Tillbaka vid husbilen var det bara att gå i duschen! Dessutom var tvättmaskinen ledig, så de svettiga kläderna blev tvättade. Ibland har man flyt!
Till kvällen grillade vi LIDL's goda färska laxfiléer! Tur vi har elgrill, för det är fortfarande förbjudet att grilla pga brandrisken. Allt är ju snustorrt.

Å så var det helg igen..... Det blev en ändring i planerna vart vi skulle åka. Tanken var Åmål och sen ev vidare till Strömstad. MEN nu blev det Vadstena i stället! Går lika bra det, kanske till och med bättre?!
Vi kom fram först vi två-tiden och hade ingen förhoppning om en elplats! Men gudarna var med oss och vi fick sista elplatsen  och det var så skönt. För AC:n behövdes idag också, trots att det både regnat och åskat!
Vadstena är ju en av våra favoriter, så det blev en kortare promenad, ville ju inte överaskas av en regnskur!

Sedan vi kom har det fyllt upp med husbilar på all övrig ledig yta, så det är fler än vi som gillar den här platsen!
Vi blir kvar här över helgen. Något planerat för morgondagen har vi inte. Vädret får ju styra val av aktivitet och det ska blåsa en del i morron......

På återseende,
Siv & Bosse.

Inga kommentarer: