tisdag 7 augusti 2018

En tur på cykel.

Söndagsmorgonen i Vadstena började blåsigt... och inte blev det mindre vind under dagen!
Efter frukost bestämde  vi oss för en cykeltur - trots vinden! En kabel mellan skrivare och dator behövdes. Så vi cyklade till Elgiganten i Motala! Lite mer än 2 mil enkel väg. Cyklade lite fel, så det var bara att vända tillbaka. Kabel blev inhandlad och lunchen vi hade med åt vi vid Göta Kanal. Sen var det bara att ta sats för cyklingen tillbaka - i motvind. Har nämnt det förut - det är gott med elcykel! Det var fina vyer över slätterna mot Vättern, så cyklingen var trots allt njutningsfull.
Turen blev lite längre än  vi räknat med..... cyklade lite fel på hemvvägen också!

Det blev 52 km totalt. Men så gott att få cykla igen. Tror bestämt vi blivit lite "beroende".
Tillbaka i Vadstena kunde vi glömma att sitta ute och njuta i solen! Vinden blåste rätt in på Ställplatsen med alla 15 sekundmetrarna!  Vi var redan genomblåsta så det räckte!
Måndag morgon och nu går vi in på 7:e veckan "på rull"! Gränna blev målet för dagens etapp. Men en avstickare till Östergötlands Ullspinneri utanför Ödeshög blev det också. Siv ville se en utställning om gammal mönsterstickning! Och så handla lite garn.... Spinneriet låg mitt ute i skogen och sista biten av vägen var en smal grusväg! Men allt gick bra, dvs inga möten och inte alltför kass grusväg.
Till Gränna kom vi fram vid 14-tiden. Lite kaffe och sen en promenad i centrum. Det är en riktig småstads idyll. Vi tog även alla sjuttioelva  trapporna upp till  Grännaberget. Vilken utsikt över staden och Vättern med Visingsö! Klart värt mödan att klättra upp. Ner gick betydligt enklare.....

Så mycket mer blev inte gjort i Gränna. Inte köpte vi några polkagrisar, heller.
Även i Gränna finns det udda skyltar för återvändsgata!
Kvällen blev kylig och blåsig, så vi satt inne i husbilen slappade. Regn lovades och det kom lagom när sista kisserundan skulle klaras av. Den gick snabbt - både blåst och regn! Det är inget för en whippet!
Idag tisdag 7 augusti känns det som att hösten är på intåg! Jisses vad fort sommaren försvinner. Men förhoppningsvis finns det riktiga sommardagar kvar även denna månad!
I vilket fall som helst - idag vänder vi hemåt mot Skönstaviks Camping...... Känns som det är dags för några dagar på hemmaplan!

På återseende,
Siv & Bosse.

Inga kommentarer: