onsdag 29 augusti 2018

Borgholm..

Kapelluddens Camping bokade vi in oss på. Det blev en del regn under måndagen, så vi slappade i bilen. Inte fel, när vädret vill vara besvärligt!
Tisdagen bjöd på perfekt cykelväder! Växlande molnighet, 19 grader och inte allt för mycket vind. Så då var det bara att ta fram cyklar och kärra, samt packa lunchen!
Vi bestämde oss för att cykla till Stora Rör - inte alls långt! Om man kör 136:an! Men som sagt vi skulle ju cykla. Och då blev det enrejäl omväg på småvägarna!

Vi cyklade mestadels på Ölandsleden, men någon sträcka var Sverigeleden.
Lunchen åt vi i Stora Rör, vid gästhamnen. Sen var det bara att ta samma väg tillbaka! 6.2 mil blev det tor! Vi var allt lite möra resten av dagen! Till kvällen åt vi lite gott grillat (gör vi visst rätt ofta!), tillsammans med pommes och ett glas rött. Vi avslutade kvällen med en hyrfilm från GoogleFilm. En härlig film med två fantastiska skådespelare: Helen Mirren och Donald Sutherland.
Efter det var det dags att krypa i säng......

Idag, onsdag 29 augusti, hade vi lite svårt att bestämma oss för nytt resmål. Men till slut blev det Kapelludden! Inte campingen utan orten! 

S:a Britas kapell, som nu är en ruin, har kanske gett platsen namn?! Som syns på bilden finns det en fyr här också. 
Det har även varit en marknadsplats här (på 1200-talet) vid det stora sandstenskorset.

Nu är det mest fågelskådare som besöker platsen!
Men vi stannar här till i morgon, innan vi kör över på fastlandet igen!


På återseende,
Siv & Bosse.

Inga kommentarer: