torsdag 29 juni 2017

Ombyte förnöjer??

Onsdag 28 juni.
Solnedgång i Wismar
Vi hade först tänkt oss en natt till i Wismar, för att cykla lite i omgivningarna. Men vad är en plan om den inte kan ändras??
Så på onsdagsmorronen bestämde vi oss hastigt och lustigt för att åka vidare mot Stralsund! Anledningen var att det fanns inte så mycket att se på en cykeltur....... annat än jordbrukslandskap. Lite mer vill vi allt ha! På vägen till Stralsund, blev det ett stop på Bordershop i Rostock........
No Comments!
I Stralsund blev det ännu en Ställplats. Denna gång nära bron till Rügen. Allt välordnat på tyskt manér. Gångavstånd till centrum, så inget att klaga på. Ännu en gammal Hansastad...... Vi gick runt ett par timmar här också. Först fick hamnen ett besök. En stor Tremastare har ju Stralsund som hemmahamn. Och något sådant får ju en sjöman inte missa!
 
Gorch Fock, låg där vid kajen och var enorm! Kommer ihåg när de besökte Karlskrona vid Tall Ship Race 1980 ( Karlskrona stads 300-års jubileum).
Som vanligt i en gammal stad fanns det många riktigt gamla fina hus...... men som tredje Hansastad med stadsvandring, var det inte riktigt lika intressant att fotografera!
Tillbaka i Husbilen igen, blev det en slapp kväll, innan John Blund infann sig.

Torsdag 29 juni.
Vi har bestämt oss för att åka över till Rügen! Men vädret som lovas är inte speciellt lysande! Ett riktigt oväder med massor av regn, som ska hålla på i två dygn - om vädergubbarna har rätt! Men, men de har haft fel förr - här gäller det att vara optimist!
Det var allt lite chockartat att komma över på Rügen! Jisses vilket förfall det var i en del byar vi åkte igenom! Vi åker ju i gamla Öst Tyskland (DDR). Gatorna var lagda med kullerstenar på ett ställe. Nästa ställe var det vanliga gatstenar.
Inte var det särskilt bekvämt att skumpa fram på gatstenarna! Mellan byarna var vägen asfalterad, mer eller mindre nygjort, men klart bättre än i byarna!
Vi åkte "Deutche Alléweg", och på en del ställen var träden numrerade.
Så visst var det värt att köra en mindre väg till Ställplatsen straxt utanför Prora.
Vi står som nr 3, till höger om vägen.
Och det är ingen liten Ställplats vi står på!! Men vi lär väl bli kvar här ett par dagar, tills regnovädret dragit förbi. Vi hade ju tänkt att vi skulle cykla lite också.
Så vi skyndade oss att fixa lunch, så vi kunde cykla en liten tur till Binz, innan det började regna. Jodå, vi hann cykla till Binz. Men vi tog vägen förbi en gammal Semesteranläggning i Prora. Anläggningen var tänkt för ledighetsfirande nazister. Hitler var byggherre.

Allt var byggt på mellan 1936-1939, men blev inte färdigt, pga av kriget! 
Husen är byggda längs en 4,5 km lång strand! Här skulle det få plats 20 000 gäster!
Men nu håller man på att renovera anläggningarna och säljer lägenheter där. Längst bort i bilden var det färdigt och inflyttat i. Det är naturligtvis en del hotell som tagit chansen att få första parkett, med ett strandnära läge.
Efter Prora cyklade vi vidare till Binz. Ja här fanns det hur många Kurhotell som helst.
Samhället har faktiskt en del likheter med Borgholm och Visby.
Vi fortsatte ut mot stranden.....
En lång träbrygga, typ en sån man ser i en del amerikanska filmer, fortsatte ut i havet.
Men vädret inbjöd inte till promenad på bryggan/piren eller för den delen bad i havet!
Efter besöket vid havet, vände vi tillbaka till Ställplatsen. Ett stopp på Lidl, för att fylla på kyl och frys, blev det också.
Nu med mätta magar och inne "stugvärmen", sitter vi och inväntar regnovädret som ska dra in över oss! Om vädergubbarna har rätt blir det till att hålla sig inne i morron, om man inte vill bli dränkt.
Vi får väl se om de har rätt?!

På återseende,
Siv & Bosse

Inga kommentarer: