tisdag 20 juni 2017

Tro det - eller ej!

Men lagom till semestern började kom sommarvärmen.... Eller nu ljuger jag lite. För första lediga dagen vräkte regnet ner. Stackars barnbarnen hade skolavslutning i ösregn! Men framåt kvällen klarnade det upp och det blev en fin avslutning på dagen. Med middag hos dottern och firande av pojkarna som slutat 9:an!

Lördag 17 juni!
Första semesterdagen! Vi packade ihop och lämnade Skönstavik för färd mot grannlandet i söder. Ett stopp på vägen för att få i oss lite lunch - gav oss en havererad instegstrappa till bodelen! Tur att Bosse är händig!!! Men hur kul är det att laga trappa på en rastplats???? En timme tog det och så var problemet fixat. PUH!
Vi åkte vidare och passerade gränsen till Danmark och två broar.
Vi stannade i Middelfart, precis innan tredje bron, den över Lilla Bält.
Ställplats i småbåtshamnen blev det. Tur hade vi för vi fick sista lediga platsen av 13! Grillade vildsvinskorv, typ Kabanoss, som vi fått av dottern. Smakade gott!! Sen gick vi en lång promenad längs stranden på drygt 2.5 timmar, i värmen! Ja sen var den dagen slut.

Söndag 18 juni.
Vi blir kvar i Middelfart och tar en dag med cykling! Över den "Gamle Lille Belt broen"! Ja det där var inte min idé! Att åka över broar är inget jag föredrar - än mindre CYKLA över dem! Men jag överlevde brocyklingen två gånger dessutom. Vi cyklade till Fredericia fram och tillbaka. Det blev 2,5 mil totalt.
Gamla bron

Nya bron
Det blev trots allt en fin cykling. Resten av dagen blev det inte mycket gjort...... Grillade kycklingfilé till kvällen och sköljde ner det med ett glas vitt.

Måndag 19 juni.
Färden går vidare mot nästa gräns. Tyskland är målet för semestern. Vi hade tänkt att åka lite längs Östersjökusten. Testa några av alla tyska cykelvägar och bara ha det gott.
Lite tumultartat blev det, när vi var inne i Flensburgs centrum och letade efter en butik med campingtillbehör........ Men vi hittade rätt till slut och en växelriktare kom med i bilen. Så nu kan vi använda datorerna även om vi inte har ström!!
Dagens stopp blev Kappeln. Ställplatsen i småbåtshamnen hittade vi ganska lätt. Och plats fanns det gott om. Dessutom fick vi ström så alla batterier kan laddas....
Det blev en en kvällsvandring i staden.

Vi gick mest längs vattnet och tittade på alla skutor och segelbåtar!
För här finns det segelbåtar i parti och minut!
Eller vad sägs om alla masterna i solnedgången!
Trots att ställplatsen ligger i närheten av centrum, så betar det kvigor precis inpå planen. Det är trots allt rogivande att studera dem.....
Bara ett lågt ståltrådsstaket håller kossorna borta från bilarna!
Vi blir kvar en dag till i Kappeln  för att testa cykelvägarna runt Schei viken.

Tisdag 20 juni.
Mulet och blåsigt när vi stiger upp. Men solen jobbar för att tränga undan molnen. Efter frukost laddas cyklarna med matsäck och kameror. Cykelkärra till Zelda hängs på och vi drar i väg på tur!
Och visst är cykelvägarna i Tyskland "outstanding"!
 Bara i någon enstaka mindre by behöver man samsas med bilar. Tänk om det hade varit så i Sverige också?!
Fina vyer cyklade vi förbi, men inte så mycket att fotografera.
Vi åkte bilfärja över Minnessund.

Inte var det gratis som hemma.......

Men vad spelar det för roll? Det kostade ju inte en förmögenhet.
Hemvägen var lite jobbigare att cykla. Motvind och betydligt fler uppförsbackar..... tur vi har elcyklar!
Cykelturen idag blev drygt 6 mil!
Känns skönt att vila resten av dagen. I morron åker vi vidare...

På återseende,
Siv & BosseInga kommentarer: