tisdag 6 juni 2017

Öland - igen.

Det blev ännu en tur till Öland. Denna gången den Norra delen. Det lovades inte så särskilt fint väder. Både regn och blåst. Men det är ju ändå skönt att komma iväg och se lite annat - än den vanliga Campingen.
Vi tog oss upp till Borgholm och valde Kapelluddens Camping för två nätter. Där gick det nämligen att hitta lä för vinden. Vandring i mulet väder till Borgholms slottsruin, blev det första dagen. Precis så där lagom varmt var det. Framåt eftermiddagen kom regnet, så middagen grillades under markisen. Dag två bjöd på torrare väder men mer blåst. Och eftersom vi inte hade annat för så tog vi en annan väg upp till Slottsruinen. Bosse testade sitt nya objektiv "fish-eye", och det är ju alltid roligare att fotografera när solen skiner. Resten av dagen gick i slapphetens tecken.... i varsin solstol i lä bakom en byggnad! Perfekt, för vinden från sjön var kall.
Det blev en fin solnedgång i alla fall.

Några Hägrar höll till vid strandkanten.
Efter två nätter i Borgholm åkte vi vidare norrut. Bara ett par mil, till Sandvik. Där finns en fin Ställplats i hamnen och en Fiskrestaurang. Så dagens lunch blev en Baguette fylld med Skagenröra och kallrökt lax! Om det var gott???? Mmmmmm!
Blåsten fortsätter, så det är ju ingen njutning att sitta ute, precis. Men Zelda och jag tog en promenad till Jordhamn.


Med utsikt mot Blå Jungfrun vid horisonten.
I morron bär det hemåt. Dags att jobba igen. Hoppas bara att det går att sova när vinden viner runt bilen - för det ska blåsa rejält i natt!!!

Innan vi åker hemåt så kanske det blir en till sån där supergod Baguette med Skagenröra och lax........

På återseende,
Siv & Bosse

Inga kommentarer: