måndag 29 maj 2017

Kullaberg.......

Det blev en tur till Skåne  i förra veckan. Vi var bara hemma och vände, så jag fick gjort mina två jobbnätter.
Vi har ju våra favoritställen, som vi gärna återvänder till. Och Mölle med Kullaberg är ett av dem. Vi bokade två nätter på Campingen ett par kilometer från Mölle. Det blev en promenad till byn från campingen på eftermiddagen första dagen.
Varmt och svettigt var det, men värmen har vi ju väntat länge på.......
Dag två var vikt till vandring runt hela Kullaberg! Två mils vandring i backig terräng sög ordentligt.
Som tur var tog vi den yttre leden först! Den är helt klart besvärligast, med många höjdskillnader. Dessutom hade det regnat under natten, så det var duktigt halt på klipporna.
Men utsikten från Håkull var magnifik, trots det mulna vädret.
Vi lunchade vi Fyren innan vi tog den lättare vägen tillbaka. Fyra timmars vandring satte sina spår......
Gissa om vi var trötta till kvällen???
En annan som var helt utslagen var Zelda!
Vandringen sög musten ur henne. Kan ju säga att kvällsrundan blev kort!
Dagen efter lämnade vi Skåne för att åka norr ut. Halmstad var målet. Det soliga vädret återvände, men med en kraftig blåst! Trots det blev det en tur till fots runt Halmstads centrum. Där det var lä, var det riktigt gott att va', men vinden från havet var kall.

I stadsparken blommade rhodondendron i många färger. Så vackra.

Det gick att sitta ute på Ställplatsen i hamnen om man satt nära husbilen. Men helt lä fick vi inte. Dagen blev ändå bra. Vandringen runt Kullaberg satt fortfarande kvar i våra kroppar, så vi njöt faktiskt av att bara ta det lugnt.
Det blev bara en natt i Halmstad för sen var det dags för mig att jobba - igen! Kan nån tala om vart tiden rinner iväg?????
Jobbnätterna är avklarade, men vi blir på "vår" Camping ett tag. Resandet måste ju planeras - eller inte? Vi är väl ganska så impulsiva när vi väl bestämmer oss, och det händer titt som tätt att vi ändrar målet för resa medans vi är på väg!

På återseende,
Siv & Bosse

Inga kommentarer: