söndag 21 maj 2017

Då så!

Det satt långt inne med våren i år! Men till slut så!!!

Bokskogen slog ut i full grönska och de första Liljekonvaljerna har visat sig!
Trodde aldrig att det skulle bli någon vår i år!
Vi bodde väl "hemma" en vecka ungefär innan temperaturen blev uthärdlig på Campingen. Men sen har det faktiskt bara blivit bättre och bättre! Kanske är det så "att den som vänta på något gott....."
I vilket fall som helst så blev det sommarvärme den här veckan! Mer än 20 grader och soligt och lagom med vind! Naturligtvis hade jag en inplanerad kurs på jobbet..... Så den där första roadtrippen blev en kortvariant! Men den blev ju så bra ändå!
Två övernattningar, en på Svinö vid Ölandsbron och en natt på Sandviks Camping.
Vickleby Alvar var resans mål. Och visst fanns det ORKIDÈER! Men tyvärr var de flesta på väg att vissna ner.....
Men vi hittade en och annan som stod lite i skuggan, och fortfarande var i blom. Gullvivor fanns det också gott om. Det blev en svettig förmiddag på Alvaret, men det var det värt!
Eftermiddagen ägnades åt cykling. Från Sandviks Camping till Ventlinge, straxt innan Grönhögen - och så tillbaka lite drygt 2,5 mil TOR.
Soligt och varmt var det på campingen när vi kom tillbaka. Så det blev gott grillat till kvällen och så lite rött att skölja ned med. Perfekt avslutning på en bra dag.
Lördagsförmiddagen delade vi med södra Sveriges alla Ornitologer på Ölands Södra Udde! Ja de där nissarna med sina enorma kikare fanns i parti och minut! Ja, ja alla har ju sitt intresse!?
Men det fanns ju plats för oss också på Udden! Tiden rullade på så snabbt, så när lunchen var avklarad var det bara att vända hemåt. Vi tog vägen längs Ölands östra sida  och sen tvärs över ön mot Kalmar.
Om det var varmt på Öland..... så var det flera grader varmare på Skönstavik! PUH! Märkligt det där att värmen slår till och blir nästan för bra, bara "över natten"! Men nu ska vi inte gnälla på värmen - den är så välkommen!
Det har faktiskt blivit badtemperatur i viken vid Campingen! Så idag när jag sovit klart blev det ett premiärdopp! - Och så var badsäsongen igång!!
Vi hoppas nu på "väder" i veckan som kommer. Vi vill ju ta en tur till...... nu när vi kommit igång!

På återseende,
Siv & Bosse

Inga kommentarer: