fredag 23 juni 2017

Resan går vidare.....

Onsdag 21 juni.
Fortfarande soligt och varmt. Vi gör oss ingen brådska att komma i väg - för vi ska inte åka så långt.
På morronrundan med Zelda såg jag den här fina väggmålningen, med vy från hamnen i Kappeln. En tråkig byggnad (pumpstation?) som blivit uppiffad på alla fyra sidorna med motiv från staden. Tyvärr var de andra sidorna svårfotade, för det fanns inte så mycket utrymme att stå på.......

Ja, vi kom iväg till slut...... var bara tvungna att få i oss förmiddagskaffet innan vi åkte. Dagens mål är Eckernförde. mest känt för sin långa ( 4 km ) sandstrand!
Man kunde nästan tro att vi var vid Medelhavet, om det inte varit för att det var ganska tomt på badande!
Vi gick en tur i centrum och det var faktiskt en trevlig stad.
Det fanns ju en välsorterad Garnaffär....... Bosse och Zelda väntade tålmodigt utanför medans jag kollade in sortimentet!
Förutom själva stadskärnan var det en fin strandpromenad också. Utgångarna till bryggorna kantades av stora stenblock som var utsmyckade med havsmotiv, allt i sten.

Vi stod på en Ställplats bara ett "stenkast" från centrum. Allt är på tyskt visst välorganiserat. Här fanns plats för massor av Husbilar, dusch och toalett ingick i avgiften. Sen fanns det kök och även tvättmaskin och torktumlare. Ja den sedvanliga tömningsplatsen fanns ju också.
Eftermiddagen avslutades med för min del sitta i skuggan och sticka med en ljudbok i öronen. Bosse jobbade med fotoprogram, för att få ihop sina bilder tagna med nya "Fish-Eye"-objektivet.
Till kvällen kom det utlovade regnet - och som vanligt i Tyskland - är det skyfall som drar fram!

Torsdag 22 juni.

Det regnade en del under natten och morron lyste med solens frånvaro! Jisses, så mörkt det var! Molnen hängde lågt ner och det mullrade i bakgrunden. Vi hann gå en liten morronrunda, Zelda och jag innan himlen öppnade sig och åskan drog in! Efter frukost, inhandlades gräslök och jordgubbar till morrondagens Midsommar-middag, och sen packade vi ihop för att åka vidare. Det skulle ju regna en del, så då kan man ju lika väl åka vidare.....
Och det regnade....... hela vägen till Rendsburg. Bosse hade sett ut en Ställplats vid Kielkanalen, och när vi svängde in på den - DEJA-VU!!! Här har vi varit tidigare, dvs på hemväg för två år sedan! Inget fel på ställplatsen. Här stannar vi gärna.
Det är mycket trafik på kanalen och vi fick första parkett.

Jätte långa båtar ( som inte får plats på en bild) passerade under eftermiddagen, som faktiskt bjöd på solsken och nästan 30 grader varmt! Åskvärme??
Dessutom kan man cykla längs kanalen på båda sidorna och det hade vi nog tänkt göra i morgon på Midsommarafton.
Det blev en fin avslutning på dagen. Men molnen lovar inte gott för morron dagen.......

Fredag 23 juni.
MIDSOMMARAFTON.

Om det regnar när vi är i Tyskland???? Verkar som det är mer regel än undantag!! Och regnar det inte så blåser det.Eller blir det som för två år sedan - så varmt att det inte går att göra någonting! Aldrig är man nöjd.
Vi håller tummarna att vädret bättrar på sig till eftermiddagen, så att åtminstone kan gå en tur, om det inte blir cykelväder.

I vilket fall som helst, så blir det som vanligt sill och potäter till middag, och jordgubbar till efterrätt!

Trevlig Midsommarafton!

Siv & Bosse.

Inga kommentarer: