söndag 2 juli 2017

Å så regnar det igen!

Fredag 30 juni.

Hann precis med första kisserundan med Zelda, innan det utlovade regnet satte igång. Och sen regnade det precis hela fredagen, mer än 12 timmars ihållande regn...... Så det blev till att "sitta inne" och försöka roa sig så gott det gick! Tur vi har våra datorer med. För min del blev det lyssnat på ljudbok och stickat en del. Men visst var det allt lite trist när regnet inte vill ge med sig!

Lördag 1 juli.

Så var det ny månad, sommarmånad nummer två. Och sommarvärmen lyser fortfarande med sin frånvaro.
I natt avtog regnet lite, så sömnen blev ju klart bättre. Inget smattrande på sovrumstaket! I dag satsar vi på att kunna cykla några mil. Vi tänkte oss till "Königsstuhl" vid Sassnitz. Knappt 4,5 mil tur och retur. Men regnet ville inte riktigt släppa taget, så vi väntade till efter lunch. Sen blev det regnkläder på och cyklarna fram! Inte en hel dag till i Husbilen. Zelda lämnade vi i bilen medan vi cyklade. Och tur var det för jisses vilka en cykelled vi hamnade på! Kullerstenar och grusvägar. Ni kan ju tänka er hur det såg ut efter allt regn?! Vi var tacksamma att inte ha cykelkärran att släpa på också.....
Nå. Vi kom fram till "Königsstuhl" och fick betala 17 euro för att komma in! My God! Vilken turistfälla! Utsikten från själva huvudattraktionen var ju ingen höjdare precis....... Eller rättare sagt det var högt!
Utsikt från Königstuhl
Victoria-sight sett från Königstuhl
Vi insåg att det var bättre att gå över till Victoria-sigth, för att få bättre bilder! Synd att vi inte insåg det tidigare, för där var utsikten gratis!
Vackert var det, trots det gråmulna vädret. Och helt klart värt strapatserna på kullerstenarna! På hemvägen tog vi bilvägen till Sassnitz, och passade på att cykla genom staden, längs hamnvägen. Vi fick vår beskärda del av regn innan vi var tillbaka på ställplatsen i Prora. Men väldigt nöjda med vår cykeltur, ändå!

Söndag 2 juli.
Efter tre nätter i Prora drar vi vidare. 
Dags för ännu en bro! Denna gång är det nya bron mellan Rügen och Stralsund.


Det blir lite ändringar i våra planer - igen. Vi skippar Sandstensklipporna vid Elbe. Dredsen ligger lite för långt bort med bara två veckor kvar av semestern. Inte orimligt, men det blir massor av körning på stora vägar för att transportera oss fram och tillbaka. Vi vill ta det med ro och åka de lite mindre vägarna. Så vi sparar Dredsen och sandstensklipporna till ett annat tillfälle!
I stället åkte vi tillbaka mot Rostock och sen vidare , mot Schwerin. Hittade en ställplats i en småbåtshamn bara 2,5 km från centrum. Alltså promenadavstånd. 
Stadens attraktion är Slottet! Och det får man nog hålla med om! Det var tyvärr en del restaureringsarbeten på gång, men håll till godo:
Ja, det var ett magnifikt slott! Vi fortsatte genom stadskärnan,
och sen vidare tillbaka till Ställplatsen. 
Uppehållsväder hela tiden, även om det fanns många mörka moln runt om kring. 
Gäss, änder och en häger höll Zelda alert på hemvägen!
I morron är en ny dag och vi tänker åka vidare...... Men målet är inte bestämt ännu!

På återseende,
Siv & Bosse.Inga kommentarer: