lördag 29 juli 2017

Miljöombyte!

Ännu en vecka har gått! Regn och sol om vart annat. Så vi hoppades ju hitta lite mer svamp på våra hundpromenader. Visst hittade vi svamp!
Men inte av den ätbara sorten. Vi hoppas att det blir ett bra år för Taggsvamp i år. Det är absolut den bästa svampen. Klart bättre än Kantareller!
Efter allt regnande är myggen på topp! Så det har inte blivit plockat några blåbär eller hallon! Vem vill bli uppäten av mygg?? På senaste hundpromenaden såg vi gott om lingon - och många var mogna!
Trodde inte de mognade förrän i Augusti??

Det har varit en vecka med mycket stoj på campingen. Den har ju varit fullbelagd varje dag! Så vi kände för lite miljöombyte och lugn..... Därför packade vi ihop och drog till Listerlandet och Hörvik i fredags.
Vi cyklade Hörvik-Sölvesborg tur och retur (3.4mil) på fredagseftermiddagen. Tillbaka vid Husbilen blev det en stund i varsin solstol innan det var dags för middag. 
Kvällen bjöd på solnedgång "i säck". Regn är utlovat till lördagen.
Efter en titt på väderkartan vid lördagens frukost, bestämde vi oss för att snabbt komma iväg och vandra sträckan Hörvik-Nogersund. Vi gick längs strandlinjen till Nogersund i besvärlig Rullstensterräng. En sträcka på 6 km. Vi passerade "Engelska Källan".
En sötvattenkälla, bara ett par meter från havet! Källan utnyttjades av engelska sjöman i början av 1800-talet, därav namnet. Hanö syns vid horisonten, och där är många engelska sjömän begravda.
Vi valde att gå "Cykelled Listerlandet" tillbaka till Hörvik. Promenaden blev totalt ca 13 km. Den som har satt upp skyltarna för cykelleden får allt gå en kurs! För inte var det lätt att hitta hur man skulle gå/cykla! Vi cyklade efter den leden till Sölvesborg och det var inte bättre skyltat där...... Men vi hittade hem till Husbilen båda dagarna - tack vare att Bosse hade cykelkartan i mobilen!
Tillbaka i Hörvik blev det ett dopp i havet - och det var svinkallt!!
Eftersom det var hög tid för lunch - passade vi på att testa "Fiskerians" mat. Varmrökt lax med potatisgratäng och romsås. Det satt som en smäck! 
I eftermiddag har det regnat - igen. Och när det regnar får man lov att sova middag.......

På återseende,
Siv & Bosse

Inga kommentarer: