tisdag 11 juli 2017

Nu bär det så sakta hemåt!

Måndag 10 juli.

Efter en helt ljuvlig söndagseftermiddag - med sol och varmt väder. Vaknade vi till det där vädret som varit mer regel än undantag - mulet med regnet runt knuten. Men vi packade ihop oss efter frukost och åkte några mil norr ut till Haderslev. Tog in på ställplatsen i Lystbådehavnen och bestämde oss för att en övernattning på platsen kan räcka. Vi kollade upp om det gick någon bra cykelled att motionera på..... Men det är inte lika välordnat i Danmark som det är i Tyskland. Så visst fanns det cykelleder - men de gick på de mindre landsvägarna. Och där är det smalt och inte riktigt plats för cyklar också. Så det fick allt bli en slapp dag till i husbilen.
Men först gick vi en tur in till centrum. Klart godkänd stadsvandring. Men det var tämligen folktomt på gatorna! Bor det inga inne i städerna???
Vid Torget

Torget
Domkyrkan

Domkyrkan
Domkyrkan var faktiskt i ganska bedrövligt skick. Inte så underhållen som kyrkorna vi sett i Tyskland.......

Även i Haderslev fanns det gamla fina hus och smala gränder. Många av gatorna var stenbelagda med kullerstenar och/eller med "vanliga" gatsten.

Och till kvällen regnade det!

Tisdag 11 juli.

Regnet är vår ständiga följeslagare! Så i morse vaknade vi till smattret av droppar på husbilstaket - igen!
Efter en titt på DMI's väderprognos var det bara att bestämma rutten hemåt. Det ska regna i två dagar.
Om inte nån lyckas blidka solguden! Det är ju inte särskilt inspirerande att sitta och titta på regnet, så då kan vi lika väl åka några mil.......
Och det gjorde vi! Från Haderslev över Lilla Bält bron och så vidare längs Fyn's södra kust. Tror bestämt att Fyn är den vackraste av de danska öarna. Vi lämnade Fyn vid Svendborg och åkte broarna över till Tåsinge och vidare till Langeland. Där tog vi Färjan från Spodsbjerg över till Tårs på Lolland. Kvällen avnjuts i stillhet i Lystbådehavnen i Saksköbing. Där vi står helt ensamma på Ställplatsen.
Utsikten kan vi inte klaga på - mellan regnskurarna.
I morron åker vi vidare - det ska visst regna då också - så vi får se vad vi stannar för natten.

På återseende,
Siv & Bosse.Inga kommentarer: