fredag 11 augusti 2017

Augusti!

Sommaren närmar sig slutet..... och inte har vädret bättrat sig! Det har varit precis som tidigare, dvs har solen visat sig - så har det blåst rejält. Annars har det regnat eller varit helmulet. Men man får ta tillvara de stunder som bjuder på sol och värme. Men ett säkert kort när det gäller sol är att den visar sig de dagar jag måste sova! Märkligt.....
Men efter de sista jobbnätterna tog vi en titt på väderkartan och insåg att det fanns solchanser på norra Öland, när jag skulle vara ledig. Så vi packade ihop och drog mot Solen och Vindarnas Ö. Och visst fick vi sol och vind!
Vi tog första stoppet på ställplatsen i Borgholm hamn. Den är inte så stor och platserna fylls snabbt upp. Så framåt kvällen var det många som fick leta efter annan övernattning.
Vi fick en vacker solnedgång, som gav hopp om en solig nästa dag!
Jodå. Det blev soligt även nästa dag. En dag i Borgholms hamn fick räcka. Så vi fortsatte norr ut, för att testa en för oss, ny ställplats: Böda Hamn. En stor plan med plats för många husbilar. Ett fåtal elplatser fanns..... men de var ockuperade. Så det blev till att ta fram solcellen. Ström för att ladda mobilerna behövs ju.
Det blev en riktig sommardag - soligt och varmt.
En perfekt dag för att slappa i solstolen. Även badplatsen som låg nära hamnen, invigdes. Och som vanligt, när man är på Öland, var det ingen direkt värme i vattnet. Men det svalkade gott.

Långgrunt och stenigt är det runt Hamnen.
Dagen avslutades med gott grillat och ett glas rött. Och även en fin solnedgång.


Solen skiner även i dag. Men det är lite mer vind och även en del slöjmoln. Men vi blir kvar här idag också. Kanske blir det en cykeltur till "Långe Erik" - Fyren på Ölands norra udde.
I morgon är det lovat regn - igen! Och dessutom väntar ett jobbpass till kvällen. Så då lämnar vi Öland för hemfärd till Skönstavik.

På återseende,
Siv & Bosse.


Inga kommentarer: