fredag 18 augusti 2017

Göta Kanal......

Efter Västervik hamnade vi i Söderköping.
Vi kollade in den nya Ställplatsen vid Göta Kanal..... men vi valde Korskullens Camping för vår övernattning.
Liten stadsnära camping till en billig peng. I alla fall om man jämför med vad man får för pengarna visa vi Ställplatsen vid kanalen!
Det blev en liten rundvandring i Centrum, precis som vanligt.


Det märks att skolorna närmar sig start och att de flesta är tillbaka på sina jobb efter semestern, för inte var det någon trängsel på Gågatan eller längs Kanalen.

Torsdag morron bestämde vi oss för att åka vidare. Målet för dagen var Berg's Slussar. Men vi tog vägen förbi Linköping. Det blev ett besök i Gamla Linköping. Även det en favorit.
Och är man i Gamla Linköping måste man  (dvs Siv) handla på Cloetta's butik.
Det blev en påse med godsaker att mumsa på...... Kexhoklad är ju ett måste! Vi åt lunch i Linköping innan vi åkte de sista milen till Berg.
Vi parkerade på Ställplatsen och drog fram cyklarna för en tur längs Kanalen. Sträckan mellan Berg och Borensberg har vi inte cyklat tidigare. Vi hade tur med vädret för det blåste inte allt för mycket och så sken solen! Inget vi varit bortskämda med den här sommaren. 4.2 mil cyklade vi totalt och det kändes i benen! Det var ett bra tag sedan vi cyklade någon längre sträcka...... Så vi var duktigt trötta när vi kom hem.
Eftersom vädret var fint passade vi på att grilla till kvällen. Kan väl säga att vi inte gjorde så mycket mer efter att vi ätit!

För fredagen lovades det regn - igen! Och regnet började redan på småtimmarna och fortsatte sen hela förmiddagen och en bit in på eftermiddagen. Så vi lämnade Berg och åkte till Vadstena. Fast vi tog ett stopp i Motala för att fylla på bränsle både till bilen och till oss.
Det blev Ställplatsen i hamnen i Vadstena med gångavstånd till centrum. Vi tog en promenad utan kamera, för vi planerar för en "kameratur" i morron...... om nu vädret vill tillåta det!
Nu väntar en kvällsmacka, med smörstekta kantareller - egenhändigt inhandlade på MAXI i Motala.

På återseende,
Siv & Bosse
Inga kommentarer: