tisdag 22 augusti 2017

Det enda som är säkert......

- det är att vädret kan man inte göra något åt!
Den där kamerapromenaden i Vadstena - den blåste bort! Vi gick en hundpromenad i stället. Det finns en fin gångväg längs Vätterns strand som vi följde en bra bit ut på "landet", innan vi vände tillbaka mot staden.
Ett obligatoriskt foto på slottet fick det trots allt bli.
Under senare eftermiddagen drog ett riktigt åskväder in!

Det mullrade på avstånd och det mesta av regnet klarade vi oss undan också. Men jisses vad det blåste!!! Det blev "sjögång" i husbilen!!
Vädret var som det var, så det blev inte mycket gjort under eftermiddagen och kvällen.
Märkligt nog blev det en fin solnedgång och vinden avtog till läggdags.
På söndagsförmiddagen lämnade vi Vadstena och åkte norr ut till Askersund. Vi måste ju ta oss runt Vättern på något håll. Askersund har vi inte stannat i på flera år, så det kändes som det var dags,
Det blev en liten stadsvandring i centrum bland många fina gamla trähus! Förvånande att det finns så många städer med gamla trähus bevarade.

Regnet kunde inte låta bli att falla........ under eftermiddagen.
Vi stod på Ställplatsen i hamnen. Den var ordentligt iordninggjord sen vi var där sist. Även ett servicehus med toaletter och duschar och kök fanns. Riktigt bra med andra ord. Men det finns ju alltid en baksida på myntet! Priset med el var 230 kr! Men det är klart - det hette inte Ställplats längre. Utan CityCamp!
Planer för resten av min ledighet funderade vi på under kvällen.... Skulle vi åka vidare ännu längre norrut? Mot en annan stor sjö - Siljan? Eller skulle vi åka vidare längs Vänern? Det var bäst att sova på saken.
Måndagen började ju inte särskilt lovande. Tio grader och dimma!
Men magiskt blir det ju med dimma:

Eftersom det inte var särskilt varmt - la vi planerna för Siljan på is! Det får bli ett annat år.....
Så vi åkte söder ut till Tiveden! Bestämde oss för att skippa Göta Kanal (vi cyklade ju där förra året) för att hitta på annat. Och vad passar bättre än en rejäl promenad i Tivedens Nationalpark?
Det blev en slinga på ca 7 km i besvärlig terräng. Det var dessutom blött och halt, så det blev ju inte lättare att gå, precis.

Storslagen natur är där. Och visst hjälpte det att solen tittade fram mellan molnen! De här 7 kilometrarna tog mer än två timmar att gå! Vår normala lika långa hundpromenad går vi på ca 65 minuter. Så det säger en del om terrängen......
Tillbaka i bilen var det bara att ta en dusch och sen kaffe - innan vi åkte vidare mot Karlsborg.
Det blev Ställplatsen vid Segelsällskapet och småbåtshamnen. Grusplan med elplatser. Helt OK. Dessutom finns en ny servicebyggnad med toaletter och duschar och tvättmaskin. Och tvättmaskin behövde vi efter den tidvis leriga promenaden i Tiveden!
Kvällen inbjöd till att grilla lite kött. Det smakade bra efter dagens strapatser. Trots att solen var framme var kvällen kylig. Det blev som vanligt att vi åt maten inne......

Idag tisdag åker vi vidare mot Mariestad. Solen visar sig - men inte är det någon värme i luften. Det är bara att inse att hösten kom tidigt i år!

På återseende,
Siv & Bosse.


Inga kommentarer: