torsdag 24 augusti 2017

Det där med att planera rutt.......

Visst hamnade vi i Mariestad till slut. Men det går ju alltid att ta lite omvägar.......
Så det gjorde vi!
Forsvik med sin fina Bruksmiljö kunde vi inte åka förbi. Så vi parkerade vid Slussen och gick till det gamla Bruket. Så välbevarat, en riktig fröjd att se de gamla byggnaderna!


Vi tittade även på Ångbåten, E Nordevall II, som ligger i hamnen vid Bruket.

Det är en kopia av en gammal båt. Men den är byggd efter originalritningen och även ångpannan är tillverkad efter gamla ritningar.


Vid slussen vaktar den här gynnaren:
Vi kan ju säga att vi hade tur med vädret! Kolla in den blå himmeln på korten!

Till slut åkte vi vidare mot Mariestad på slingriga vägar........
Vi placerade oss på den nya Ställplatsen längst ute i hamnen. Där fanns plats till måååånga Husbilar.
 
Och faktiskt var vi inte ensamma.
Sällskap fick vi dessutom av traktens alla Gråsparveungar!
Totalt orädda och de var nästan på väg in i Husbilen, när dörren stod öppen!
Smolk i bägaren blev det, när Bosse konstaterade att hans elcykel var ur funktion. Hela eftermiddagen plockade han med den utan att bli klokare. Men troligtvis är det fel på batteriet!! Får se om vi kan hitta någon cykelverkstad som kan kolla upp det, innan vi kommer hem.
Eftermiddagen fortsatte att vara solig och varm, så jag passade på att njuta i solstolen - medan Bosse muttrade vid sin cykel.
Solen går ned tidigt och kylan kommer snabbt. Så inte blir det något "sitta ute" och titta på solnedgången! Men även tisdagen bjöd på en fin solnedgång.
Onsdag förmiddag åker vi vidare mot Lidköping. Där tar vi in på Campingen. Under eftermiddagen blir det en promenad in till Centrum. Även här finns många gamla trähus bevarade. Solen lyste även idag och det gör ju att det är trevligare att vandra runt.......
På tillbakavägen gick vi in på Iitala's outlet.
Här finns något för alla! Men jag höll i plånboken hårt och kom ut bara några kronor fattigare.
Tillbaka på campingen njöt vi resten av eftermiddagen i varsin stol i solen. Ja, det är nästan kryss i taket, att det varit soligt och varmt två dagar i rad! Men kvällarna blir snabbt kyliga och nätterna är kalla ( 9 grader!). Det är bara att inse - det är ingen sensommar - det är HÖST!

Idag torsdag åkte vi vidare till Trollhättan. Ännu en favorit i repris. Ställplatsen vid Slussen tog vi in på, och här blir vi till imorron.
Redan vid lunch var hälften av platserna upptagna. Men vi fick första parkett med utsikt över kanalen.
 Efter lunch passade vi på att ta en långpromenad längs kanalen och vidare upp till fallet. det lovades regn framåt eftermiddagen, för inte kan det vara soligt tre dagar i rad?!

Det blev mycket fotograferat - eller rättare sagt Bosse jobbade flitigt med sitt "fish-eye"-objektiv och tog många 360-graders bilder.
De läggs upp på GoogleMaps nu i kväll.
Men en del mobilbilder blev det också, längs vår promenad:

Och regnet då??? Jodå himlen öppnade sig när vi hade en kilometer kvar till husbilen! Man hinner bli duktigt blöt medan man går de där 1000 metrarna........
I morron åker vi vidare mot Västkusten och Varberg. För där kanske finns en Cykelhandlare som kan lösa problemet med Bosses cykel! Eller i alla fall fanns där andra cyklar att kolla in. Återkommer i ärendet.....

På återseende,
Siv & Bosse.

Inga kommentarer: