lördag 2 september 2017

Semestern tog slut.....

Och även Augusti!
Fast innan semestern gick över till jobbveckor hann vi med två stopp till innan vi drog hemåt!
Efter Lidköping blev det Varberg. Vi tog plats i hamnen och jag kan ju säga att det var blåsigt! Den där sommaren försvann snabbt. Regnet hängde i luften, så vi tog på oss regnkläder och Zelda fick regntäcke på. Sen drog vi iväg till Erlan - cykelaffären Bosse spanat in på Internet. Vi skulle titta på en ny cykel..... en mountinbike med elmotor. Vi behövde höjdmåttet på cykeln, för att veta om den skulle gå in i garaget. Naturligtvis hade de inte den cykeln i lager! MEN de hade en annan - naturligtvis lite dyrare....
Bosse tog en funderare medan vi gick runt i centrum - och blev genomvåta av skyfallet som drog in. Så det var bara att gå tillbaka till husbilen och byta kläder och fundera lite till. Men till slut bestämde Bosse sig och vi gick tillbaka till affären och cykeln blev testad. Med godkänt resultat! Cykeln inhandlades -
- och sen var det bara att se till att få in en tredje cykel i husbilsgaraget - bland allt annat bråte som vi åker runt med! Men med mycket pusslande fick vi ihop det.
Dagen efter (lördag 26 aug) åkte vi vidare längs kusten till Halmstad. Det var mulet och lite duggregn på vägen, men ju närmare Halmstad vi kom desto finare blev vädret. Så eftermiddagen bjöd på solsken. Jag hann med ett besök i garnaffären och fick lite mer garn med hem..... Dessutom blev det en långpromenad med Zelda längs Nissan. Vi grillade lite kött och åt potatissallad till som vi sköljde ner med ett glas rött. Blev en fin dag trots allt.
Lagom till läggdags kom regnet tillbaka. Känns som den här sommaren regnat och blåst bort!
På söndagen bestämde vi oss för att åka hem! Vädret var ju inte lysande - utan det regnade. Och regnet följde med hela vägen hem. Men det blev riktigt mycket regn hela vägen genom Blekinge. Det åskade rejält och blixtarna for kors och tvärs genom luften. Riktigt otäckt.
Det gick inte fort på E22:an, för vattnet flöt över vägbanan.
Men vi kom hem till slut och regnet upphörde till kvällen. Men jisses vad blött det var på Campingen!
Mina sista två lediga dagar bjöd på varmt och soligt väder! Hör och häpna. Men det passade ju bra för Bosse behövde "bygga om" i garaget, så att cyklarna kunde stå lite bättre. Ja inte tre cyklar utan två.
 Det blev mycket räknande och mätande, innan allt föll på plats. Det är ju inte bara cyklarna som ska stå där utan stolar och grill och verktygslåda och.........
Men till slut fick teknikern i familjen ihop allt!
Cyklarna får bra plats, men det är lite trixande när man ska tu ut dem. Men inte värre än att det går att leva med.
Ja, när allt äntligen var på plats bestämde vi oss för att flytta hem!
Vi har tröttnat på regn och blåst och kalla kvällar. Så nu blir det lägenhetsliv ett tag. Kanske vi gör någon tur - om det lovas riktigt fint väder, för allt är inte tömt i bilen ännu. Kan ju bli någon fin dag på Campingen om inte annat. Vi får se vad september bjuder på. 1:a oktober ställer vi in bilen för vintern - så vi har ett par veckor på oss att nyttja vårt mobila boende innan det är dags!

På återseende,
Siv & Bosse.


Inga kommentarer: