lördag 30 juli 2016

Vad vore livet utan ändrade planer???

Det har väl hänt förr att vi planerar om under resans gång....... Men i år har vi reviderat ett antal resplaner. Vi tröttnade helt enkelt på norrlandsvägarna!
Redan i Östersund valde vi bort Vildmarksvägen - och det var tur, fick vi veta senare. Det byggs en damm vid Stekenjokk så någon lugn och ro finns inte där. Dessutom är vägen sönderkörd av anläggningsfordon! I bland har man ha turen på sin sida!
Efter Östersund körde vi vägen mot Sundsvall. Vi tänkte göra ett nytt besök vid Döda Fallet. Ännu ett turistmål med många besökare - och mer anordnat än när vi var där för så där 7-8 år sedan. Här kommer lite bilder från fallet:
Det finns allt lite vatten i de djupaste rännorna.
Varmt och soligt och ingen vind när vi traskade runt fallet - upp och ner för trappor i parti och minut!
Till och med Zelda slaknade till slut! Men i början var hon helt vild med att springa upp och ner i de branta trapporna....
Tillbaka på parkeringen bestämde vi oss för att köra om Sollefteå och vidare mot Kramfors. Såg ut att kunna bli en fin resväg - på kartan. Men det var ju bara att inse - det där med att välja väg efter kartan var ingen hit! Inga fina vyer över Ångermanälven som vi hade hoppats på! Ja då var det bara att leta sig ner till Härnösand och Sälstens Camping. En favoritplats vid Ångermanälvens utlopp. Men hör och häpna! För första gången var det fullbelagt! Vi har varit där 3-4 gånger tidigare, men inte har det varit fullt där innan..... Smällar man får ta. Det var bara att sätta sig i bilen och köra några mil till.
Det blev en "ställplats" straxt söder om Sundsvall. Ingen el, ingen toa, inget vatten - inget ting utom en en fin plats att stå på. Och det är ju inte fel det heller.


Vi stannade två nätter och fick en fin dag med sol och avkoppling........
Lite lätt vidbrända blev vi allt innan vi tog kväll.

Efter Svartvik åkte vi vidare söder ut! Det fick bli ett stopp i Hudiksvall. Trevlig stad att strosa runt i....

Efter lunch och en tur förbi en Frisör med drop in, åkte vi vidare söder ut. Tänkte stanna på ställplatsen i Söderhamn över natten. MEN det blåste alldeles för mycket för att det skulle vara behagligt. Så det fick bli en gammal bekant...... Moheds camping. Det är bara två år sedan vi var där sist - men förfallet var stort! Men billigt var det att övernatta - 210 kr inkl el tillhör nog det billigaste det går att få!
Dagen efter var vi tillbaka på E4:an mot Gävle. Från början hade vi tänkt oss några dagar i Stockholm. Men eftersom det är broreparationer på Södertäljebron, som medför problem när man ska komma ut från huvudstaden och vidare söder över, så valde vi bort det resmålet - också!
I stället åkte vi tillbaka till Dalarna! Kors och tvärs och hit och dit - det är vår semesterresa i år! Men vad gör det?! Huvudsaken är väl att vi är nöjda? I Dalarna blev det ett besök i Avesta - Haglöfs Outlet finns ju där! Jodå vi kunde bränna lite klöver där..... Byxor, tröjor och så de obligatoriska skorna till Siv! Det var vad vi hade med därifrån. Nöjda med våra inköp körde vi vidare på väg 68 mot Lindesberg. Men vi stannade i en liten håla några mil innan, i Riddarhyttan. Camping fanns där och den såg ju inte så mycket ut för världen. MEN skenet bedrog! Vilken liten pärla det var.... Liens Camping. Hit kommer vi gärna fler gånger! Fint väder och 23 grader i badviken! Kunde inte begära så mycket mer! Till kvällen blev det gott grillat och ett glas rött.......
Livet är gott!
Idag har vi åkt vidare, till Karlskoga. Vi fick en resa med många fina vyer. Men Karlskoga är ju ingen pärla precis........ Men en fin ställplats att övernatta på finns det här.
I morgon väntar nya vägar. Vi åker mot Kristinehamn och Karlstad. Planen är att vi ska åka på Vänerns västra sida....... Vi får väl se var vi hamnar??

På återseende,
Siv & Bosse.

Inga kommentarer: